Tražimo smjene Lagumdžije, Izetbegovića, Radončića

Menprom

Gradjani Bosne i Hercegovine se ovih dana sve cesce pitaju da li su njihovi protesti izigrani i da li plenumi stvarno predstavljaju volju gradjana i protestanata ili samo pomazu rezimu koji nas vara preko 20 godina da nas jos jednom prevari?

Reha Centar

Najjednostavniji nacin da to provjerimo je da upitamo da li plenumi traze ostavke kljucnih rezimskih igraca na samom vrhu piramide vlasti, znaci najodgovornijih za ovo stanje beznadja u Bosni i Hercegovini, a to su Bakir Izetbegovic,  Zlatko Lagumdzija i Fahrudin Radoncic. Jednostavno, ta trojica zlocinaca su utjelovljenje svih problema Bosne i Hercegovine, kao sto su:

— Ucvrscivanje i dalje razvijanje entitetske podjele drzave,
— Kriminalne privatizacije kojim pljackaju istinske vlasnika preduzeca, a to su prema Ustavu RBiH radni ljudi koji su radili u tim preduzecima,
— Podjele teritorije BiH, podjela nadleznosti, podjela drzavne imovine na entitete i kantone,
— Usvajanje zlocinackih zakona kojima se nastavlja genocidni projekat (Izborni zakon, Zakon o Prebivalistu, Zakoni o Drzavljanstvima RS i Federacije, genocidni Popis stanovnistva, genocidni Zakon o maticnom broju gradjana itd, itd.)
— Kontrola medija itd.
— Stranacke spletke i korupcija,
— Nepotizam i postavljanje podobnih radije nego sposobnih u javna preduzeca,
— Postavljanje svojih podanika na vlast kroz kontrolu stranackih izbornih listi, t.j. kupovina njihove lojalnosti sa velikim platama koje placaju gradjani kroz poreze,
— Preusmjeravanje svjetskih humanitarnih i razvojnih donacija u licne, stranacke i velikosrpske koristi,

Sve je to njihova politika, njihov nacin drzanja vlasti i stavljanja citave drzave pod svoju kontrolu. Zato svaki zahtjev da se popravi bilo koji od gore navedenih problema, a da se ne traze ostavke ove trojice je totalna besmislica i prevara, jer znaci da trebamo da vjerujemo bas onima koji nas 20 godina konstantno varaju i lazu da ce reformisati bas taj sistem kojeg su oni isplanirali i napravili i vec 20 godina usavrsavaju tako da njima sluzi.

Ako se sagledaju zahtjevi plenuma, koji za sada ne traze ostavke ove trojice, onda se moze zakljuciti da su to rezimski plenumi. To mozemo reci iako znamo da vecina gradjana koji su prisustvovali i plenumima i demonstracijama u svom srcu prizeljkuju te ostavke. Ti gradjani trebaju da znaju da samo pomazu rezimu ukoliko te ostavke i formalno ne zatraze na plenumima, i ako zatreba ponovo na ulicama BiH gradova.

Ukrainci nisu odustali do svojih zahtjeva za smjenom Janukovica, zasto bi mi odustali od zahtjeva za smjenom nasih ugnjetaca mnogo gorih od Janukvica.

Pise: Dr. Tarik Borogovac

POKRET ZA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU;
Glasnik Nacionalnog kongresa Republike BiH – br. 866;

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara

Posted In: