TK: Unaprjeđenje saobraćajne kulture

Spread the love
Rental Travel

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK prisustvovali su danas realizaciji prve faze projekta „Smirivanje saobraćaja za sigurnost đaka“ i projekta „Znak za osjećaj sigurnosti“ Udruženja mladih Tabaci. Riječ je o postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije (saobraćajnih znakova) u zoni područne Osnovne škole u Tabacima na području općine Lukavac a projekti su dijelom finansirani iz namjenskih sredstava Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Reha Centar

Udruženje mladih Tabaci je apliciralo projektom „Smirivanje saobraćaja za sigurnost đaka“ na javni poziv koji je Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK raspisalo 2018. godine na osnovu čega su odobrena novčana sredstava za unaprjeđenje saobraćaja i saobraćajne kulture na području kantona. Resorno ministarstvo je za 19 projekata odobrilo namjenska sredstava, prikupljena po osnovu naknada za obavljene tehničke preglede vozila. Za ovu namjenu 2018. godine izdvojeno je 35 hiljada KM što je za 5 hiljada više u odnosu na 2017. godinu. Ugovori su potpisani sa predstavnicima 19 udruženja i neprofitnih organizacija, čiji su projektni prijedlozi ispunili propisane kriterije.

U narednom periodu bit će dovršena i druga faza projekta koja uključuje izgradnju uzdignute plohe i objekata za smirivanje saobraćaja sa pratećom horizontalnom signalizacijom, čime će se upotpunosti realizovati započeti projekat.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK će i ove godine raspisati Javni poziv za predlaganje projekata iz oblasti sigurnosti saobraćaja i saobraćajne kulture za neprofitne organizacije koje će svoje projekte realizovati na području Tuzlanskog kantona, a sve u cilju povećanja stepena sigurnosti saobraćaja i podizanja saobraćajne kulture.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara