TIKA obećala podršku razvoju Kampusa Univerziteta u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Na današnjem sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli sa Ambasadorom Republike Turske u BiH Nj.E. Haldunom Kočem i rukovodstvom Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) postignut je dogovor i osigurana podrška TIKA-e razvoju Kampusa Univerziteta u Tuzli.

Reha Centar

Na bazi prethodnog dogovora, koji je obuhvaćao rekonstrukciju i adaptaciju jednog objekta u krugu Kampusa, danas je dogovoreno da TIKA tokom 2018. godine planira dio sredstava kojim će u saradnji sa Vladom realizirati ovaj projekat. Ovim je osigurana podrška realizaciji projekta koji je nažalost bio zakočen u proteklom periodu.

„Današnjim sastankom i postignutim dogovorom dali smo jasno do znanja da projekat jačanja Kampusa Univerziteta u Tuzli nema alternativu. Ovim projektom stvorit ćemo moderne uslove za rad nekoliko studijskih usmjerenja, čime ćemo nesumnjivo povećati kvalitet studiranja na Univerzitetu. To se prije svega odnosi na uslove za rad studenata, ali i nastavnog i saradničkog osoblja”, rekao je nakon sastanka premijer Gutić.
Osim premijera današnjem sastanku u Ambasadi Republike Turske u BiH su prisustvovali i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović i rektorica Univerziteta u Tuzli Zumreta Kušljugić.

Press Vlade TK – aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara