Termin prijemnog ispita na Univerzitetu u Tuzli spriječio veliki broj mladih da krenu na “Marš mira”

Menprom

Ovogodišnji Marš mira će prema svim procjenama oboriti sve dosadašnje statistike, bar kada je u pitanju broj učesnika kolone koja će se kretati od Nezuka do Potočara.

Reha Centar

No i pored toga mnogo je onih, posebno mladih, koji će ovogodišnji Marš mira ipak propustiti. opravdano ili ne procijenite sami i na osnovu pisma naših čitatelja koje smo dobili tokom današnjeg dana, a u kojem između ostalog stoji:

“Pišem Vam u svoje lično ime, kao i u ime mnogih ostalih maturanata sa područja Tuzlanskog kantona. Naime, ove godine odvija se 20. Marš mira, na koji sam ja, kao i mnogi drugi, planirao ići, ali smo naišli na prepreku: Ovogodišnji prijemni ispit na Univerzitet u Tuzli zakazan je za 9. juli 2015. godine. Problem sa tim datumom je što se poklapa sa terminom odvijanja Marša mira.(8.7.-10.7.). Ovim mailom bih Vas molio, da nam, kao uticajan medij na našem području, na neki način pokušate pomoći.

Svoju egzistenciju moramo staviti na prvo mjesto, ali smatramo da bi prioritet Tuzlanskog obrazovanja trebao biti da se podrže ovako pohvalne želje omladine, te tako daju pozitivan primjer ostalima, te da učesnicima Marša mira izađu u susret, među kojima nisu samo budući studenti, već i mnogi profesori.

Mišljenja smo da se ovako plemenit čin treba podsticati, da ovakve namjere trebaju biti za primjer, a ne da bivaju sputane, jer sa na taj način umanjuje i njihova vrijednost!

Vjerujemo da će nakon ovog javnog žaljenja velikog broja budućih potencijalnih studenata i profesora nadležni naći rješenje za sve one koji žele odati počast žrtvama genocida u Srebrenici.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara