Teniski spektakl u Bosanskoj dolini piramida

Rental Travel

Nakon što je protekle godine u Bosanskoj dolini piramida spektakularno otvoren Regionalni teniski centar, ovo mjesto će ove godine ugostiti najbolje bh.tenisere, kao i tenisere iz zemalja regije i Europe na prvom teniskom turniru „Pyramid Cup 2023.“

Reha Centar

Ovo će biti po prvi put da se na jednom mjestu pojave i takmiče najbolji bh.teniseri, a do sada su učešće potvrdili Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić, Andrej Nedić, Aldin Šetkić, Radomir Tomić i Vladan Tadić iz naše zemlje. Na turnir stižu i Tomislav Jotovski (Makedonija), Nicolas Jekauc (Njemačka), te Emil Dapčević (Crna Gora), a mečevima će prisustvovati i selektor teniske reprezentacije BiH Zoran Zrnić. Turnir počinje kvalifikacijama u ponedjeljak 17.jula i trajat će do petka 21.jula kada je na rasporedu i finalni meč, organizator turnira je Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, uz sportsko pokroviteljstvo Teniskog saveza BiH i Olimpijskog komiteta BiH, dok su sponzori turnira Grad Visoko i BH Telecom. – Nakon prošlogodišnjeg otvorenja ovog sjajnog kompleksa i ove godine će publika iz Visokog, ali i drugih bh.gradova, kao i posjetioci koji nam dolaze iz cijelog svijeta imati priliku da prisustvuju interesantnom teniskom turniru.

Okupili smo najbolje bh.tenisere, tu će biti i teniseri iz zemalja regije, ali i drugih zemalja Europe, a pored turnira imat ćemo i tenisku radionicu koju će s juniorskim reprezentativcima održati naš Tomislav Brkić. Ovo je zaista jedinstvena prilika da se na jednom mjestu okupe najbolji bh.teniseri, ali i da ljubitelji tenisa imaju priliku prisustvovati jednom teniskom turniru na jednom ovakvom mjestu, uz besplatan ulaz i parking za sve posjetioce, što je rijetka prilika na turnirima u ovom sportu. – kazao nam je direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić. Inače, Regionalni teniski centar Fondacije u Visokom otvorio je prošle godine najbolji teniser svijeta Novak Đoković uz prisutvo velikog broja gostiju, publike, kao i medija iz cijelog svijeta. Godinu dana kasnije teniski centar će biti domaćin turnira, uz besplatan ulaz za sve posjetioce, a pored toga i parking za posjetioce u Kompleksu Ravne je potpuno besplatan.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara