Tekovine današnje Europe su od 1941. do 1945. godine branjene i u BiH

Spread the love
Rental Travel

Povodom  Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić upućuje javnu čestitku.

Reha Centar

 

„U povodu 9. maja – Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke!

Tekovine današnje Europe su od 1941. do 1945. godine branjene i u Bosni i Hercegovini i zato je naše moralno i istorijsko pravo da sebe vidimo u zajednici europskih naroda i Europskoj uniji. Ne zaboravimo da je upravo Europska unija kao dan Europe odredila 9. maj, koji je ujedno i Dan pobjede nad fašizmom, pa ovom prilikom želim čestitati i Dan Evrope, simbola bolje budućnosti i prosperiteta.

U našoj državi 9. maj se obilježava i kao Dan Zlatnih ljiljana i Dan logoraša BiH. Ovaj datum je objedinio obilježavanje pobjeda nad fašizmom, ali je isto tako i podsjetnik na torturu hiljada onih koji su prošli logore u proteklom oslobodilačkom ratu i one koji su dali najveći doprinos u borbi za slobodu koju danas uživamo.

Nadamo se da će budućnost donijeti svima svjetlo pravde i nade da se fašizam, u bilo kom obliku, nikad više neće ponoviti.“

P R E M I J E R

dr. sc. Bahrija Umihanić

 

 

Komentari

Komentara