Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli: Peti Međunarodni, Naučno-stručni simpozij

Spread the love
Rental Travel

Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli organizuje Peti Međunarodni, Naučno-stručni simpozij „Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane“, OPORPH koji će se održati 16. i 17. novembra 2017 godine.

Reha Centar

Simpozij je već petu godinu fokusiran na interakciju između bioloških i hidroloških sistema, uticaja hemijske, prehrambene i farmaceutske industrije na okolinu i mogućnosti uspostavljanja okolinski prihvatljivih i održivih tehnologija. Cilj nam je promovirati i popularizirati izvrsnost u naučnim i stručnim istraživanjima naučnika i stručnjaka iz područja hemije, hemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije, agronomije, zaštite okoliša i zaštite na radu.

Ove godine Simpozij se održava pod motom: „Održivi razvoj danas je promjena koju želite vidjeti sutra“. Istraživači iz različitih oblasti kao i predstavnici privrednih subjekata će imati priliku da putem predavanja i diskusije razmjene iskustva i saznanja iz različitih područja nauke i industrije. Učešće na Simpoziju će uzeti domaći eminentni stručnjaci ali i stručnjaci iz regije, što doprinosi međunarodnom značaju i opravdava smisao održavanja samog Simpozija.

Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara