Teatar Kabare: Premijera predstave za djecu Ježeva kućica

Spread the love
Rental Travel

Danas je u prostorijama Teatara Kabare Tuzla održana press konferencija, na kojoj je najavljena premijera predstave za djecu Ježeva kućica, u režiji Damira Altumbabića.

Reha Centar

Predstava će biti odigrana u srijedu (9. novembra), s početkom u 18 sati, a reditelj predstave Damir Altumbabić je istakao da su djeca istinski kritičari, te da su se trudili predstavu približiti dječijoj mašti.

Predstava je namijenjena za djecu od 5 do 10 godina, a ovo je 6. premijera Teatra Kabare Tuzla u ovoj umjetničkoj sezoni, istako je Vlado Kerošević, umjetnički voditelj TKT, te dodao da će glumci igrom i muzičkim songovima uvući djecu u svijet mašte Branka Ćopića.

Dramatizacija, adaptacija teksta i režija: Damir Altumbabić

Asistent režije: Emina Goletić

Igraju: Ermin Avdić, Olivera Balažević, Damir Altumbabić, Emina Goletić, Irfan Kasumović i Adnan Mujkić.

Scenografija: Suad Avdagić

Kostim: Šefika Hukić

Maske: Siniša Udovičić

Muzika za songove:Benko Marjanović

Crteži na plakatu i afiši: Elma Fazlić

Dizajn zvuka i svjetla: Nermin Brković

Produkcija: Teatar Kabare Tuzla

Cijene ulaznica su 5 KM, mjesta u sali su numerisana, a sve informacije i rezervacije karata na brojeve telefona: 035/264-733 i 062/061-517 ili na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.

Na press konferenciji najavljena je i repriza predstave Gretica str. 89, koja je po glasovima publike proglašena najboljom predstavom na Festivalu premijera u TKT, a bit će odigrana u petak (11.11.2016.), s početkom u 19:30 sati.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara