Taksisti Tuzle ogorčeni, ministar poručio: “Obećavam, biće bolje”

Menprom

U Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja TK danas je održan sastanak sa ciljem rješavanja problema u funkcionisanju prijevoza putnika i suzbijanju nelegalnog rada u oblasti prijevoza na području Tuzlanskog kantona. Sastanku su prisustvovali svi relevantni subjekti koji mogu doprinjeti da se stanje u ovoj oblasti značajnije popravi.

Reha Centar

TAXI PRIJEVOZ TAXI PRIJEVOZ

Sa ciljem rješavanja ovih dugogodišnjih problema, a nakon stvaranja neophodnih pretpostavki, što su zakonska i podzakonska regulativa, danas su predložene i konkretne  mjere, te imenovani nosioci njihovog izvršenja. Praćenje realizacije mjera na suzbijanju nelegalnog rada u oblasti prijevoza na području Tuzlanskog kantona vršiti će Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, te će o rezultatima informisati Vladu TK.

TAXI PRIJEVOZ TAXI PRIJEVOZ

Istaknuto je i da se nelegalni prijevoz na području TK mora rješavati multidisciplinarno, odnosno da u rješavanju ovog pitanja težište aktivnosti mora biti na Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove TK i Ministarstvu unutrašnjih poslova TK, ali značajnu ulogu moraju uzeti i Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, nadležne općinske/gradske službe zadužene za oblast saobraćaja, Udruženja taksi prijevoznika, Udruženje za promet i komunikacije – Sekcija za unutrašnji promet putnika pri Kantonalnoj privrednoj komori, Sindikat drumskog saobraćaja, zainteresovani prijevoznici  i dr.

GLUHIĆ MINISTAR

Osim predstavnika Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK koji su bili organizatori navedenog sastanka, sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, Udruženja taksi prijevoznika i predstavnici taksista, Udruženje za promet i komunikacije – Sekcija za unutrašnji promet putnika pri Kantonalnoj privrednoj komori i dr.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara