Svjedočanstvo preživjelog rudara: ‘Najviše sam razmišljao o smrti!’

Spread the love
Menprom

Adnan Šišić u rudniku je počeo raditi prije četiri dana. Tamo ga je natjerala gola egzistencija. Jedva je izvukao živu glavu i sada se oporavlja u zeničkoj bolnici.

Reha Centar

“Prijeloma nije bilo, ali malo sam natučen, koljena i kuk malo nagnječeni. Uglavnom, glava je živa”, kazao je Adnan za RTL. Kobni dan u jami Raspotočje počeo je za vrijeme doručka.“Nismo ni 2-3 zalogaja uzeli kad je to udarilo. Nas je samo pritisak razbacao, šljem mi je pao, hlače mi razderalo”, opisuje dramatične trenutke. Dodaje da je u tim trenucima najviše razmišljao o smrti.

Uski hodnik u kojem su ostali zatočeni brzo se punio metanom. “Nas je počelo gušiti, derali smo se, gotovo. Sve su mi slike prošle pred očima. I eto onda je odjednom procirkulirao zrak”, govori rudar.

“I osvijestilo me. I ja se okrećem, jednog kolegu diram, šamaram, ali ništa, samo oči otvorene i usta otvorena. Gotovo, preminuo je…”. Adnan i preživjeli kolege počeli su kopati s jedne, a spasioci s druge strane. 20 sati kasnije, ugledali su svjetlo dana.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara