Svim pripradnicima katoličke vjeroispovijesti sretan Uskrs

Menprom

Više od hiljadu godina, Bosna i Hercegovina je država u kojoj vlada međuvjerska tolerancija. Primjer zjedničkog življenja u našoj državi mnogim zemljama svijeta bio je uzor. Živimo u vremenu dolazećeg velikog Kršćanskog blagdana, Uskrsa, kojeg slave katolici diljem svijeta.

Reha Centar

Bosanskohercegovački katolici ovaj praznik slave na ovim geografskim prostorima više od hiljadu godina. Naša država bila je i bit će država u kojoj će svi narodi i svi građani, svoje praznike slaviti sukladno nacionalnim i vjerskim tradicijskim obilježjima.

Ovo je trenutak da bosanskohercegovački katolici i pripadnici drugih vjera sudjeluju u ispravnom slavlju Kristovog uskrsnuća, da se svi zajedno borimo za pravdu, za pomirenje, za toleranciju, za svaki oblik slobode. Neka Bosna i Hercegovina postane država slobode. Neka svaki njen stanovnik ima svoju slobodu. Sloboda za sve i svakoga.

Ovo je staro geslo bosanskohercegovačkih katolika Hrvata, i drugih pripadnika katoličke vjeroispovijesti. Založimo se za zaustavljanje nepravde, protiv etničkog čišćenja, založimo se da Bosna i Hercegovina postane ravnopravnom zajednicom svih njenih naroda i građana. Da svaki njen stanovnik bude ravnopravan sa drugima na svakom dijelu njenog teritorija.

Bosna i Hercegovina je država u kojoj se prakticiraju četiri velike monoteističke religije.

Ovom prigodom želimo svim pripradnicima katoličke vjeroispovijesti sretan Uskrs, kako na prostorima tuzlanskog kantona/županije, tako i na cijelom bosanskohercegovačkom teritoriju.

Press služba Stranke za BiH TK-a

aktuelno.ba

Komentari

Komentara