Svijetla budućnost Međunarodnog aerodroma Tuzla

Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić najavio je danas nova kapitalna ulaganja u Međunarodni aerodrom Tuzla. Nakon što je Vijeće ministara BiH na posljednjoj sjednici odlučilo da dodijeli ovom aerodromu  dozvolu za kargo saobraćaj- promet robe životinjskog porijekla, pred Aerodromom su se otvorile nove mogućnosti, što je zamah koji Vlada mora iskoristiti i Aerodrom „pogurati“ snažnije naprijed.

Reha Centar

Tim povodom premijer Gutić danas je kazao da je kantonalna vlada u nacrtu budžeta za 2016.godinu predvidjela pola miliona KM kapitalnih sredstava, koja će biti upotrijebljena za izgradnju  pristupnih svjetala.

Po dobijanju dozvole za kargo saobraćaj premijer je prisustvovao sastanku Uprave Aerodroma s predstavnicima Privredne komore Istanbula, koja je izrazila interes za korištenje usluga kargo prijevoza Međunarodnog aerodroma Tuzla.

„Predstavnici najjače privredne komore u Turskoj su izrazili spremnost da ulažu u tuzlanski aerodrom, kao i da Međunarodni aerodrom Tuzla bude tranzitni, disperzivni  aerodrom prilikom transporta roba iz Turske prema zapadnoj Evropi.

Po riječima premijera Gutića, i Vlada FBiH prepoznala je tuzlanski aerodrom kao strateški projekt, te je naredne godine  predviđeno oko dva miliona kapitalnih ulaganja za ovaj aerodrom, što će biti upotrijebljeno za izgradnju nove terminalne zgrade.

„Za dodatno investiranje, ili za pridruživanje ovoj investiciji svoj interes iskazali su i gosti iz Turske“ rekao je Gutić i dodao da prije tih investicija treba riješiti određene imovinskopravne odnose, na čemu se već radi.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara