Svi relevantni subjekti i učesnici u međusobnom sporu za istim stolom

Spread the love
Rental Travel

 S ciljem što efikasnijeg rješavanja situacije i problema u vezi sa izvršenjem pravosnažnih presuda otpuštenih radnika kompanije Poliolchem d.o.o. Tuzla Premijer i članovi Vlade Tuzlanskog kantona upriličili su danas sastanak sa svim, relevantnim subjekatima i učesnicima u međusobnom sporu.

Reha Centar

Iako Vlada Tuzlanskog kantona nije strana u sporu, premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i članovi Vlade, kao medijatori su izrazili zadovoljstvo održavanjem sastanka, čime je postignut izvjestan pomak ka konačnom rješavanju cjelokupne situacije.

Nakon što su sve strane izložile svoje viđenje, eventualne pravce rješavanja, kao i prepreke do kojih može doći u procesu, istaknuta je zajednička spremnost da se namirenje potraživanja izvrši putem vansudske nagodbe.

Gospodin Nail Zatović, direktor kompanije „Organika BH“ d.o.o. ponudio je radnicima namirenje potraživanja u vidu prodaje određene željezne konstrukcije, čija procijenjena otkupna vrijednost iznosi oko 300.000,00 KM. Obzirom da su ukupna potraživanja znatno veća, otpušteni radnici su tražili da „Organika BH“ odobri sječu i prodaju dodatnih dijelova u krugu fabrike, kako bi ponuđena  vrijednost bila u iznosu od jednog miliona KM.

Kako gospodin Zatović nije bio ovlašten da sam pregovara o cijenama i dijelovima koji se mogu prodavati, zaključeno je da će se u što skorije vrijeme inicirati dolazak vlasnika ili predsjednika Uprave kompanije  Organika iz Poljske, koji će biti ovlašteni s radnicima pregovarati o uslovima vansudske nagodbe ili drugom rješenju prihvatljivom za sve strane u sporu.

Također, danas je zaključeno da će do održavanja ovog sastanka i pregovora sa upravom iz Poljske, u krugu fabrike „Poliolchem“ biti obustavljene sve aktivnosti na čišćenju, rezanju i izvlačenju robe.

Odjeljenje za informisanje Vlade TK

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara