Svečano promovirano 820 diplomaca i magistara Univerziteta u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Danas je u velikoj sali SKPC „Mejdan“ u prisustvu njihovih roditelja i prijatelja, promovirano 664 diplomaca i 156 magistara Univerziteta u Tuzli, od toga 47 diplomca dodiplomskog studija i 617 diplomaca prvgog ciklusa studija, te 24 diplomca – magistra postdiplomskih studija i 132 diplomca – magistra drugog ciklusa studija koji su okončali studij do kraja mjeseca maja u akademskoj 2015/16. godini.

Reha Centar

Prigodnim govorom prisutnim obratila se v.d.Rektorica Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Aida Crnkić koja je između ostalog, prisutne podsjetila na značaj današnjeg svečanog čina:

“Pred vama je period kada preuzimate kormilo u svoje ruke i odlučujete u kojem pravcu ćete nastaviti dalje. Bez obzira kuda vas život bude odveo, zapamtite da je obrazovanje, prema riječima velikog Nelsona Mendele, najmoćnije oružje koje možete koristiti da promijenite svijet. Prema tome, ovaj period svog života shvatite kao novi početak koji će, nadam se, mnoge od vas ponovo dovesti na Univerzitet u Tuzli, na nastavak školovanja na drugom i trećem ciklusu studija. Zadržite želju i motivaciju za sticanjem novog znanja i vještina, koje ća vam pomoći da kreirate okruženje i prilike za uspjeh gdje god se našli”, te dodala:

“Na vama je da pomognete kreirati društvo kakvo želite za sebe i buduće generacije. Na vama je da preuzmete odgovornost i primijenite znanja i vještine koje ste stekli tokom obrazovanja na Univerzitetu, ali i da preuzmete odgovornost promijenite stvari koje treba mijenjati. To nije lagan zadatak, ali zalaganjem i trudom koji ste pokazali do sada, uspjeh je neminovan.”

Tokom Promocije diplomci Farmaceutskog fakulteta položili su Hipokratovu zakletvu, dok su diplomci Filozofskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport položili svečanu izjavu.

Ove godine Promocija je završena čestitkama koje je diplomcima uputila prorektorica za nastavu i studentska pitanja, prof.dr. Rejhana Dervišević, te veličanstvenim i tradicionalnim bacanjem kapa u zrak.

untz – aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara