Svečano otvoren Međunarodni sajam energetike “Energa 2014”

Spread the love
Menprom

Međunarodni specijalizirani sajam energetike “Energa 2014” i Međunarodna konferencija “Energa 2014”, ceremonijama svečanog otvaranja počeo je danas  10. juna/lipnja 2014. godine i trajat će do 13. juna/lipnja 2014. godine.

Reha Centar

ENERGA 2014

Dva najznačajnija događaja vezana za energetski sektor u Bosni i Hercegovini i po mnogo čemu jedinstvena u ovom dijelu Evrope, i ove godine je okupio više od 60 izlagača iz devet evropskih zemalja u okviru sajamskih aktivnosti, a na konferenciji blizu 200 učesnika i brojne stručnjake iz sektora energetike, te istraživačko razvojnih i obrazovnih institucija, koji će kroz 55 izlaganja prezentirati svoja istraživanja, iskustva i dostignuća u energetskom sektoru.

ENERGA 2014

Sajam je otvorio Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, a pored predstavnika organizatora Tuzlanskog sajma i partnera sajma Vanjsko/spoljno trgovinske komore BiH, na otvaranju sajma bio je prisutan i veliki broj uglednih privrednika ovog kantona i regije, te veliki broj predstavnika Izvršne i Zakonodavne vlasti općine i kantona.

ENERGA 2014

U sklopu  sajma u Prezentacijskom prostoru SKPC Mejdan od 13.30 h na programu je Panel „Učešće BH kompanija u investicionim projektima u elektroenergetskom sektoru“ na kojem se kao panelisti očekuju predstavnici Vlade FBIH i Vlade RS, direktori elektroprivreda u BiH, direktor Elektroprijenosa BiH i drugih koji će uzeti učešće u raspravi koja treba donijeti prve korake kojima bi se povećalo učešće naših kompanija u očekivanim investicijama u elektroenergetskom sektoru u BiH.

 

Aktuelno.ba

Komentari

Komentara