Svečano otvoren 6.Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2015

Spread the love
Rental Travel

U Gračanici je danas svečano otvoren 6. po redu Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2015.godine. Cilj Sajma je prvenstveno promocija i afirmacija domaće i privrede iz okruženja. Od 2010. godine kada je organizovan prvi sajam pa do danas, zahvaljujući visokim nivou organizacije i visokim standardima kvaliteta, sajam je izrastao u respektabilnu tradicionalnu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i mnogobrojnim stranim izlagačima. O tome najbolje govori podatak da ove godine na sajmu izlaže 292 učesnika iz 6 zemalja.

Reha Centar

Grapos expo otvaranje 21 04 2015

I ove godine izlagače i posjetioce očekuju vrhunska organizacija i ponuda. Prema riječima direktora Sajma Nedžada Nuhanovića, pripreme teku bez problema, a u ponudi će biti niz zanimljivih sajamskih i vansajamskih sadržaja. U konferencijskom dijelu sajma govorit će se o aktuelnim i zanimljivim temama iz oblasti privrede, poslovanja i stranih investicija. Posebna pažnja bit će posvećena energetskoj efikasnosti i Akcionom planu energetski održivog razvoja općine Gračanica koji je nedavno usvojen od strane Općinskog vijeća u okviru projekta Remida.

GRAČANIČKI SAJAM

Govoreći o značaju sajma premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je kazao da je to prilika da se pokaže dobra volja za oblikovanje pozitivne poduzetničke klime te stvaranje novih firmi. „Cilj sajma GRAPOS EKSPO je ostvarivanje pozitivnog uticaja na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanje konkurentnosti privrednog sektora, kao i bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i poduzetničkih regija. Ovaj cilj se u potpunosti poklapa sa strateškim opredjeljenjem Vlade Tuzlanskog kantona“, istakao je Premijer i dodao da Vlada Tuzlanskog kantona svakako pruža podršku održavanju jednog ovakvog društveno – poslovnog događaja. „Stvaranje novih i jačanje postojećih poslovnih veza, te razvoj privrednog sektora uopšte, jedan je od glavnih preduslova za razvoj europske Bosne i Hercegovine“ riječi su premijera Gutića.

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara