Svečana sjednica Skupštine TK: Povelje Tuzlanskog kantona za prof.dr. Mirsadu Hukić i Raziju Mujanović

Spread the love
Rental Travel

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, nakon polaganja vijenaca i cvijeća na spomen obilježjima na Slanoj Banji, upriličena je i Svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj je pročitan prigodan referat o nastanku i povijesti naše domovine, te značaju 25. novembra koji se obilježava kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

Program su i ove godine obogatili učenici Srednje muzičke škole Čestimir Mirko Dušek sa prigodnim muzičkim numerama, a dodijeljenu su i dvije Povelje Tuzlanskog kantona, Raziji Mujanović za poseban doprinos u oblasti sporta za 2017. godinu i prof.dr. Mirsadi Hukić za poseban doprinos u oblasti nauke za 2018. godinu.

-Jako sam uzbuđena jer ovo priznanje mi znači mnogo, posebno što je to u mom gradu u mojoj Tuzli koja mi je u karijeri jako puno pomogla da postignem lične i ekipne vrhunske rezultate.Tuzla je grad košarke i vjerujem da će i u budućnosti uz ozbiljniji i sistemski rad ponovo iznjedriti pojedince i ekipe koji će se jednog dana popeti na krov Evrope- kazala je Razija Mujanović jedna od dobitnica Povelje Tuzlanskog kantona.

M.T.

Komentari

Komentara