Svečana ceremonija otvaranja obnovljenih mostova

Menprom

Nakon majskih poplava u Bosni i Hercegovini, usljed kojih je infrastruktura u širem području Općine Tuzla pretrpjela velike štete, vojnici EUFOR-a, zajedno sa Oružanim snagama BiH (OS BiH), radili su na obnovi 2 mosta u Brđanima i Doknju u Opštini Tuzla. 

Reha Centar

Zahvaljujući sredstvima Vlade Kraljevine Norveške u iznosu od 85,000 KM, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) nabavio je sve potrebne materijale za rekonstrukciju mostova, Općina Tuzla je sufinansirala izgradnju mostova u iznosu od oko 140,000 KM (izgradnja nasipa), a Mobilni tim za obuku EUFOR-a iz Austrije za pomoć pri otklanjanju posljedica prirodnih katastrofa obučio je pripadnike OS BiH i izradio glavne tehničke nacrte. Praktični dio obuke sastojao se u samoj izgradnji mostova. Obnovom ova 2 mosta omogućen  je  lakši prilaz domovima i poljoprivrednim površinama, te lakša komunikacija i saobraćaj za oko 350 porodica u ovom kraju.

mostovi

Gospođa Anne Havnør, zamjenica šefa misije Ambasada Kraljevine Norveške, gospodin Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, gospodin Zekerijah Osmić, ministar odbrane BiH i gospodin general Dieter Heidecker, komandant, EUFOR ALHEA činom presijecanja vrpce svečano su pustili u upotrebu rekonstruisane mostove Brđani i Doknja. Svečanoj ceremoniji prisustvovao je Yuri Afanasiev, UN rezidentni coordinator, kao i veliki broj građana sa područja MZ Solina i MZ Dokanj.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara