Sve spremno za Izbor sportiste TK za 2014. godinu

Menprom

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, u četvrtak 5. februara 2015. godine, održat će se Izbor sportiste Tuzlanskog kantona. Organizatori su na današnjoj press konferenciji najavili manifestaciju, koja već duže od dvije decenije promoviše najbolje sportiste u ovom dijelu BiH, a u okviru koje će u 11 kategorija biti proglašeni najbolji sportisti, treneri i ekipe u Tuzlanskom kantonu.

Reha Centar

-Bila mi je čast rukovoditi Izvršnim odborom koji je sa mnogo entuzijazma radio na pripremi tradicionalne manifestacije. Zadovoljstvo mi je saopštiti da je sve dogovoreno i urađeno i da ćemo u četvrtak imati priliku uživati u jednoj lijepoj manifestaciji koja će dostojno prezentovati naše najbolje sportiste, a koji su postigli vrijedne rezultate u teškim uslovima u kojima rade – istakao je prof.dr. Mirsad Kunić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona.

Kako su konstatovali u Sportskom savezu TK-a postignuti rezultati nisu na očekivanom nivo, iako su sportisti iz Tuzlanskom kantona u 2014. godini  osvajali medalje i na evropskim i balkanskim prvenstvima. Ocjenjivački žiri kojeg su činili Muhamed Avdić, Jasenko Elezović, Alija Hasić, Merima Softić, Mirsad Halilagić, Una Selman i Almir Atiković birao je najbolje u konkurenciji više od 150 pristiglih prijava.

press izbor sportiste tk01

-U proteklim godinama bili smo svjedoci mnogo boljih rezultata u pojedinačnim sportovima. Ali ono što raduje je da se popularni timski sportovi vraćaju na scenu, posebno u Tuzli, dok izvrsne rezultate postižu naši kadeti i juniori, što je sigurno temelj za buduće sportske podvige koje možemo očekivati u skorijoj budućnosti – konstatovali su Jadran Lasetović i Nusret Softić, predstavnici SSTK, napominjući da je ulaganje društva u sport već duži period ispod minimuma koji je potreban sportskim kolektivima.

Tehničke pripreme za manifestaciju su privedene kraju. Iako se ove godine raspolagalo sa dosta skromnim budžetom, organizator obećava manifestaciju koja će dostojno  prezentovati sport u Tuzlanskom kantonu.

-Kroz prigodan program ćemo pored promocije sporta, promovisati i naše mlade muzičare kojima je ovo odlična prilika da velikom broju TV gledatelja pokažu svoje mogućnosti. Tako će veče sporta uljepšati mladi pjevači iz škole pjevanja prof. Lejle Teskeredžić i Maid Hećimović koji je već nastupao na ovoj manifestaciji – rekao je prof.dr. Edin Osmanbegović, potpredsjednik Sportskog saveza TK-a, koji je pozvao sve ljubitelje sporta da dolaskom na manifestaciju podrže naše najbolje sportiste.

Izbor sportiste godine održat će se u četvrtak 5. februara u Velikoj Sali BKC-a u Tuzli, sa početkom u 19.30 h. Ulaz je slobodan, a jednosatni program direktno će prenositi RTVTK.

U sklopu manifestacije iz štampe će izaći i sedmi broj sportskog magazina „Trijumf“, koji će besplatno biti distribuiran posjetiteljima „Izbora sportiste Tuzlanskog kantona 2014.godine”.

MINISTARSTVO OBRAZOVANJA

NAUKE, KULTURE I SPORTA TK

aktuelno.ba

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara