Susret gradonačelnika Tuzle i ambasadorice SR Njemačke u BiH

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i Nj.E. Christine Constanze Hohmann, ambasadorica SR Njemačke u BiH, sastali su se u srijedu 22.03.2017. godine, u Gradskoj upravi.

Reha Centar

„Ja sam veoma sretna što sam dobila priliku da početkom proljeća dođem u Tuzlu, u grad koji je vodeći ekonomski centar ove države. Veoma mi je drago što imam tu priliku, a radosna sam što je i povod posjete Tuzli, otvaranje prvog Centra za robotiku, jedinstvenog primjera za Europu u toj oblasti. Razgovarali smo o situaciji u Tuzli, jer je za mene važno saznati kakvo je stanje i u drugim gradovima i opštinama, a ne samo da se ograničavam na Sarajevo. Također, svakim putovanjem upoznajem još više ljepota vaše države“, izjavila je Christine Constanze Hohmann, ambasadorica SR Njemačke u BiH.

Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio narodu i Vladi SR Njemačke, države koja je jedan od najvećih i najjačih prijatelja BiH, države koja godinama brine o našim radnicima.

„Podrška u ekonomskom razvoju i čast da je Tuzla odabrana od strane Vlade SR Njemačke, da bude sjedište prvog Centar za robotiku, ne samo u BiH nego i na Zapadnom Balkanu, je jedna prilika koju moramo iskoristiti. Moramo pokazati da je povjerenje prema nama zasluženo, jer mi smo grad najboljeg tehnološkog parka, BIT centra, u BiH i šire. Ljudi su se bojali informatizacije, a pokazalo se da ko nije pristupio informatizaciji da je propao, izgubio je sva radna mjesta. Sada se neki boje da će roboti umanjiti broj radnih mjesta. Ne. Ko se na vrijeme ne opredijeli za robote i robotiku, najvjerovatnije će usporiti razvoj, pa i propasti. Put u nove tehnologije i robotiku je put u ekonomski razvoj. Onaj ko ne vjeruje neka ode u Njemačku, neka vidi u auto industriji“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Nakon prijema, gradonačelnik i ambasadorica, prisustvovali su svečanom otvaranju Centra za robotiku, u SKPC Mejdan te posjetili kulturno-istorijsku jezgru grada Tuzla.

Press Grad Tuzla – aktuelno.ba

Komentari

Komentara