Sudijska organizacija RKS Tuzla organizuje Program obuke za pomoćne košarkaške sudije i statističare

Spread the love
Menprom

Sudijska organizacija Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla organizuje Program obuke za pomoćne sudije (zapisničar, mjerilac vremena i mjerilac perioda napada) i statističare, što je prvi stepen obuke za košarkaške sudije.

Reha Centar

Obuka će biti realizovana kroz prilagođeni edukativni program koji će sadržavati teorijska predavanja i praktičnu obuku, nakon kojeg će kandidati koji uspješno prođu edukaciju dobiti zvanje pomoćnih košarkaških sudija i biti angažovani na zvaničnim košarkaškim utakmicama.

Nakon završene edukacije za pomoćne sudije svi kandidati će moći pristupiti članstvu Sudijskoj organizaciji RKS Tuzla i učestvovati u narednom edukativnom programu za košarkaške sudije.

Edukacija je besplatna, a prijaviti se mogu zainteresovane osobe, bez obzira na spol, od 14 do 20 godina. Prijave traju do 20. januara 2020. godine, nakon čega će svi prijavljeni kandidati biti obaviješteni o terminu početka edukacije.

Svi polaznici će dobiti edukativne materijale, a edukaciju će na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli provoditi tim službenih lica Sudijske organizacije RKS Tuzla.

Više informacija vezanih za prijave, zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu dobiti na broj telefona 061 474 925, a prijave se vrše putem obrasca koji se nalazi na stranici www.rkstuzla.ba ili na e-mail adresu: sudijska.tuzla@gmail.com. Prijave koje se šalju na e-mail adresu treba da sadrže ime i prezime kandidata, spol, godinu rođenja, e-mail adresu i broj telefona.

Sudijska organizacija RKS Tuzla uspješno egzistira već skoro četiri decenije u kojima je iznjedrila na  stotine kvalitetnih i cijenjenih košarkaških sudija i komesara/delegata, među kojima značajan broj onih koji su stekli međunarodna zvanja i kao službena lica bili dio značajnih košarkaških takmičenja u regionu, Evropi i svijetu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara