Studentski forum „Eficon“ prilika za povezivanje fakulteta i studenata

Spread the love
Menprom

Pripreme za održavanje studentskog ekonomskog foruma „Eficon“, čiji je organizator Asocijacija studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić susreo se danas sa predsjednikom Asocijacije Ammarom Mešićem i koordinatoricom ovog projekta Merimom Devedžić.

Reha Centar

„Eficon je studentski ekonomski forum koji će se održati u Tuzli i koji bi trebao da okupi predstavnike asocijacija ekonomskih fakulteta iz Beograda, Zagreba, Niša, Podgorice, Osijeka, Sarajeva, Banjaluke, Zenice i Mostara. Osnovni cilj je povezivanje studenata ekonomskih fakulteta iz regiona, te povećanje njihove mobilnosti što će se omogućiti potpisivanjem Sporazuma između studentskih asocijacija sa fakulteta iz prethodno spomenutih gradova“ rekao je predsjednik Asocijacije Ammar Mešić.

Imajući u vidu značaj projekta, broj studenata koje planira okupiti, te međunarodni karakter cijelog događaja, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je obećao podršku Vlade Tuzlanskog kantona realizaciji ovog projekta.

„Događaji kao što je ovaj prilika su da se stvori jedna mreža međusobnih kontakata sadašnjih studenata, od kojih će mnogi, pretpostavljamo sutra biti uspješni lideri u biznisu. Također, očekujemo da Eficon svoj uspjeh poluči i kroz dobru prezentaciju Ekonomskog fakulteta, ali i Univerziteta i Tuzlanskog kantona u cjelini“, rekao je na kraju sastanka premijer Gutić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara