Stručna posjeta učenika Srednje rudarske škole, Rudniku soli “Tušanj”

Spread the love
Rental Travel

Od 26.3.2014 do 28.3.2014 godine učenici naše škole obavili su stručnu posjetu Rudniku soli „Tušanj“ u Tuzli. Rudarski tehničari ( IV1 i IV2 ), kao i Geoloških tehničari ( IV3 i IV4 ) realizovali su praktičnu nastavu na Rudniku „Tetima“.

Reha Centar

Svrha posjete je primjena teoretskog znanja iz oblasti Metode otkopavanja pomoću bušotina, upoznavanje sa bušaćom garniturom koja vrši eksploataciju u Rudniku „Tetima“, kao i tehnologija prioizvodnje slane vode. Učenici su se upoznali sa konfiguracijom terena i načinom zalijeganja ležišta soli.

srednja rudarska skola

Ljubazno stručno osoblje pored tople dobrodošlice upućene našim učenicima i profesorima održali su stručno predavanje iz oblasti Geologije i Rudarstva, tačnije o načinu eksploatacije soli i dobivanju slane vode.

Profesori koji su bili u pratnji učenika su : Ćosić Begzada, Zukančić Rusmira, Suljić Erna i Srabović Nedžad . U ime svoje i ime naših učenika zahvaljujemo se stručnom osoblju rudnika na ukazanoj dobrodošlici stručnoj pomoći i edukaciji. Nadamo se da će naše posjete biti češće i ovako uspješne, poručuju iz Srednje rudarske škole Tuzla.

srednja rudarska skola

srrs

srss

 

Komentari

Komentara