Stranka za Bosnu i Hercegovinu TK proslavila svoj 18-ti rođendan

Menprom

 U prepunoj velikoj sali BKC-a Živinice sinoć je održana centralna svečanost za Tuzlanski kanton -obilježavanje 18.godina od osnivanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Općinskom savjetu ove političke partije Živinice pripala je čast da bude domaćin ovog velikog i značajnog skupa za SBiH. Svečanost su svojim prisutvom uveličali predsjednik SBiH Amer Jerlagić, podpredsjednik Gradimir Gojer, predsjednik GO SBiH Nusret Sirćo, generalni sekretar Salem Halilović, Besim Imamović, predsjednik  KV SBiH TK i brojni drugi gosti, među kojima visoka delgacija SBiH Brčko Distrikta, HDZ Tuzlanske županije i dr.

Reha Centar

10268568_10202786636539059_4925503750318987145_n

Naslov večerašnje svečansoti – javne tribine glasio je “18 godina Stranke za BiH i njene borbe za državu Bosnu i Hercegovinu”.

Svečanost je počela odavanjem počasti palim braniteljima BiH, kao i umrlim članovima tokom proteklog perioida, a potom je intonirana držana himna BiH.

Na svečanosti se prvi obratio predsjednik Općinskog savjeta SBiH Živinice i poslanik u Skupštini TK Asmir Hasić, koji je govorio o doprinosu  partije i njenih članova opštem dobru za sve, a posebno je naglasio da su novoizabrani članovi Općinskog odbora SBiH Živinice moralno čisti i aktivni, željni dokazivanja.

1495445_10202786628578860_4803178280767903975_n

“Kada vidim koliko nas je večeras prisutno najavljujem promjene političkle slike Živinica od oktobra tekuće godine. Vi ste dragi moji sugrađani moj argument u borbi za promjene na bolje- od općine, kantona do države BiH, da zajedno pobijedimo lažove i omogućimo građanima da normalno žive”, istakao je Hasić.

Predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Tuzlanskog kantona mr.Besim Imamović je pohvalio rad živiničkih vijećnika, te dodao kako je Esed Zenunović prvi predsjedavajući koji je odbio profesionalno obavljati tu funkciju, iako nije rješio svoj radno- pravni status!

1016937_10202786642459207_46476684381577366_n

“Svjedoci smo mnogih promašaja na političkoj sceni kod nas! Pitam se s toga ima li ikaakve politike u BiH? Radi se o pokušajima velike prevare, ali nećemo nasjesti! Iza nas je bilo dešavanje naroda, a ishod je da nema ishoda i pitam se, ko je profitirao? TK, nekada industrijski centar, postao je administrativni centar, jer u privredi nema ni novih ni starih radnih mjesta, samo se trpaju u administraciju. Zato je ideja okupila ljude u SBiH i krećemo u sistematsko jačanje, što se može vidjeti i na primjeru naše Općinske organizacije u Živinicama, a ima ih u gotovo svim općinama TK. Iza nas je stotine sastanaka na raznim nivoima, kao i sa strankama sa kojima sarađujemo. Mnogo smo radili i tako ćemo nastaviti”, rekao je Besim Imamović.

Gradimir Gojer je u svom obraćanju istakao da je dosta bilo lopovluka i prevara i da je došlo vrijeme končanog obračuna sa nacionalistima, kojima je mjesto u zatvorima, te je pozvao glavnog tužitelja BiH da podigne optužnice protiv glavnih krivaca za loše stanje u državi BiH.

Amer Jerlagić: Od osnivanja SBiH imala principijelan odnos prema najvažnijim pitanjima

Bosna i Hercegovina je jedinstvena država, a ne podijeljena na entitete, koji su samo njeni dijelovi, podsjedtio je prisutne u svom govoru predsjednik SBiH Amer Jerlagić. On je istakao kako je poruka građana od prije 4 godine bila jasna i da u SBiH nisu htjeli koalicije, mada ima stranaka sa daleko manjim izbornim rezultatom, koje su ulazile u strukture vlasti na raznim nivoima.

“Za to vrijeme mi smo ojačali svoje redove mladim snagama za bolju budućnost BiH.Od kada je osnovana, Stranka za BiH je imala principijelan odnos prema najvažnijim pitanjima političke, privredne, ekonomske, obrazovne i kulturne stvarnosti države Bosne i Hercegovine.Borba za cjelovitost, suverenitet, državno – pravni kontinuitet, teritorijalni integritet, kao i društvo zasnovano na univerzalnim civilizacijskim vrijednostima bila su i ostala naša temeljna opredjeljenja.

Ono što su borci Armije R BiH i patriote ove zemlje odbranili u ratu, Stranka za Bosnu i Hercegovinu, sa svojim kadrovima, na svim nivoima vlasti, branila je i učvršćivala je kao zasadu budućnosti Bosne i Hercegovine, nerijetko žrtvujući stranačke i pojedinačne interese naših članova, a za prosperitet jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Gledano retrospektivno i sa distance od osamnaest godina, a sa vjerom u napredak i prosperitet Bosne i Hercegovine iskreno zadovoljni smo što smo se u svom radu zalagali za očuvanje i jačanje države Bosne i Hercegovine, pravičnu privatizaciju na državnom, a ne na entitetskim nivoima, mada  danas svi kritikuju lošu privatizaciju, a tada su šutjeli i klimali glavama. Za borbu za zaštitu državne imovine, strateške projekte razvoja Bosne i Hercegovine, zaštitu bosanskohercegovačke kulture, veću zaposlenost i bolji socio-ekonomski položaj svakog građanina, te uspješan put Bosne i Hercegovine u NATO i EU”.

1601189_10202786634539009_3601754984181571221_n (1)

Predsjednik SBiH Amer Jerlagić  je posebno naglasio  da je” Stranka za BIH, svih ovih godina, insistirala  na dinamičnom ekonomskom razvoju privrede, istrajavala na projektu privatizacije na državnom, a ne na entitetskim nivoima, privlačenju novih investicija, izgradnji saobraćajne infrastrukture, razvoju energetskog sektora, razvoju poljoprivrede i sela, razvoju  kulture i obrazovanja, ulaganju u mlade.

Stranka za BiH je pripremila veliki broj, izuzetno potencijalnih projekata,  posebno u elektro – energetskom sektoru koji su, krajnje neprincipijelno, zaustavljeni u  političkim kuhinjama SDA i SDP-a, iako je Vlada FBiH svim projektima dala jednoglasnu podršku.Tada im nisu valjali i rušili su ih na svakom koraku, uz svesrdnu podršku pojedinih medija, a danas se hvale sa HE Vranduk, sa HE Janjići, sa blokom 7 u TE Tuzla, sa VP Podveležjem i inim projektima. Penzionerima je krvni pritisak veći od penzije, javne nabavke su tajne, državne tajne su javne, najbogatiji su oni koji nikada nisu radili, anarhija je zamijenila demokratiju. Ovo je zbilja aktuelnog mandata”, rekao je Jerlagić.

Veliki broj prisutnih članova i simaptizera SBiH oduševljeno je pozdravio večerašnje aktiviste i vodeće ljude ove politiočke partije, koji su s mnogo optimizma najavili značajan uspjeh na narednim izborima. Svečanost je završena pobjedničkim sloganom SBiH “Više pravde, više novih radnih mjesta, više posla”

 

10155643_10202786634739014_482842253479162712_n

 

Služba za informisanje KV SBiH TK

 

Komentari

Komentara