Stranka za BiH u Tuzli bogatija za desetine novih članova i novo rukovodstvo

Spread the love
Rental Travel

Stranka za Bosnu i Hercegovinu Tuzla je prije desetak dana održala Re-izbornu Skupštinu koja je bila produkt i potreba sve većeg broja novih članova kojima je pružena mogućnost da na demokratski način budu birani u najviše stranačke organe.

Reha Centar

 Nedavna integracija sa BPS-om je također bila dodatni razlog da se održi Re-izborna Skupština jer je stranci pristupio veliki broj visoko-obrazovanih kadrova, kojima je također upravo putem Skupštine pružena mogućnost da biraju i budu birani.

STRANKA ZA BIH TUZLA

 Novi saziv Savjeta izabran na pomenutoj skupštini je u utorak 08.04.2014. godine, shodno Statutu stranke imao obavezu birati predsjednika, pet potpredsjednika i članove Kantonalnog vijeća.

 Na mandat od četiri godine za predsjednika je ponovo jednoglasno izabran dipl. ecc iz Tuzle Adnan Sijerčić, a za potpredsjednike su izabrani:

–          Dr. Emir Arnautalić

–          Prof. Dr. Enes Huseinagić

–          Prof Nihad Zahirović

–          Prof.dr Alen Kapidžić

–          Alija Šehović

STRANKA ZA BIH TUZLA

 Za delegate u Kantonalno vijeće su izabrani:

–          Dipl. ecc. Adnan Sijerčić

–          Prof.dr. Kenan Mandžić

–          Dr.Amir Arnautalić

–          Prof. Dr. Mirsada Prašo

 U narednom periodu zbog sve većeg broja novih članova, prije svega mladih Tuzle, svoje Re-Izborne skupštine održaće i Asocijacija mladih i Asocijacija žena Stranke za BiH Tuzla, te koristimo ovu priliku da pozovemo sve one koji političke ciljeve i ideje Stranke za BiH prepoznaju kao svoje da se uključe u ove izborne procese.

 Koristimo ovu priliku,također  da svim članovima i simpatizerima stranke čestitamo 13. April, Dan osnivanja Stranke za BiH, kada je prije 18 godina održana Osnivačka skupština u Sarajevu, te sve građane pozovemo na Svečanu akademiju koja će se ovim povodom održati u BKC-u Živinice u nedjelju 13. Aprila sa početkom u 19 sati .

Press služba S BiH Tuzla

Komentari

Komentara