Stranka za BiH Lukavac poziva načelnika Delića da građane općine Lukavac izvijesti “o genezi nastanka duga“

Spread the love
Menprom

Press konferencijom za medije oglasila se danas OO Stranke za BiH Lukavac, koja je između ostalog pozvala i prozvala aktuelnog načelnika Lukavca Edina Delića, da počne , kako je istaknuto raditi svoj posao.

Reha Centar

U nastavku prenosimo u cijelosti saopštenje za javnost ispred OO Stranke za BiH Lukavac u kojem stoji:

Bilo bi to optimistično saznanje za stanovništvo općine Lukavac da „zavisni načelnik“ nastoji svoj aktuelni posao načelnika općine Lukavac obavljati demokratski i transparentno. Naprotiv, njegovi nastupi od pozicioniranja na mjesto prvog čovjeka izvršne vlasti općine Lukavac su autokratski i produkt samoljubivosti.

Podsjećamo „zavisnog načelnika“ da se vrati svojim obavezama i zadacima, te da građana općine Lukavac izvijesti „o genezi nastanka duga“ općine Lukavac prema Vladi TK u iznosu od 1 700 000 KM. Pozivamo ga jer je krajnje vrijeme da ponudi tekst Nacrta budžeta općine Lukavac za 2018. godinu.

To su konkretna pitanja koja traže egzaktne odgovore. Delić se bavi upošljavanjem novih stručnih kadrova kako bi opravdao očekivanja rodbinsko-familijarnih klanova bliskih samoproglašenoj ljevici u Lukavcu. Gotovo svake sedmice u općinskoj administraciji pojavljuju se novi likovi. Oni su izbor Edina Delića koji je općinu Lukavac i njenu administraciju poistovjetio sa privatnim vlasništvom. Općina Lukavac ne bi bila „sedmo čudo“ na Balkanu da nema i druge političke autoritete na važnim funkcijama kao što je  predsjedavajući općinskog vijeća Lukavac.

On već blizu dva mjeseca u ulozi predsjedavajućeg OV Lukavac ne saziva sjednice Kolegija OV Lukavac, sasvim sigurno u dogovoru sa vodećim ljudima iz SDA Lukavca. To ne bi bilo čudno da ista politička stranka nije prije desetak dana najavila „kampanju“ za opoziv načelnika Delića.  Postavljamo pitanje: dokle će se obje političke opcije koje su se uživjele u stanje svemogućnosti ovako ponašati?

Dakako, oni imaju svoje medijske eksponente koji će naći opravdanje za ovakav odnos prema građanima općine Lukavac. U općini Lukavac treba vratiti koncept izrade demokratskog programa kapitalnih investicija u svim mjesnim zajednicama, a ne samo onima koje su po ukusu „zavisnog načelnika“. Potrebno je da svaka sredina bude na pravi način priznata i da građani, što je moguće prije, budu ravnopravniji u svakom pogledu. Pozivamo demokratsku javnost Lukavca da otvoreno, a ne preko lažnih Facebook profila reaguje protiv stavova  univerzalnih karijerista.

Ne sazivanjem OV , općina Lukavac će i dalje biti disfunkcionalna, privatna prćija, a pitanje vodosnabdijevanja, komunalne infrastrukture, zimskog održavanja puteva će doći na red kada to već bude kasno. Općinski savjet SBiH Lukavac će se uvijek razračunavati sa kako konkurentskim, tako i vlastitim članstvom kada je u pitanju nepotističko-korupcionački sistem vladanja. Ovim putem obavještavamo cjelokupnu javnost da je na nedavno održanoj sjednici OS SBiH Lukavac iz svog članstva isključio  Dževdeta Osmanbegovića zbog nepoštivanja principjelnih stavova programske politike iz Statuta SBiH. Zato tražimo da sve političke stranke prisutne u predstavničkoj i izvršnoj vlasti općine Lukavac konkretno reaguju na netransparentno i antinarodno ponašanje svojih predstavnika u organima vlasti.

Lukavac, 09.11.2017. godine

Press služba OO SBiH Lukavac

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara