Što ponijeti na more?

Spread the love
Rental Travel

Godišnji odmori su počeli , i vi se već naveliko spremate za more, ali vas muči jedna stvar. Što sve ponijeti sa sobom? Važno je da imate raspored ili popis stvari koje ćete ponijeti. Tako nećete ništa zaboraviti, a i samo pakiranje će biti znatno lakše i brže.

Reha Centar

Najvažnije su osobne stvari i dokumenti kao što je osobna iskaznica, kreditna kartica, putovnica (ukoliko putujete izvan zemlje).

Zatim polica osiguranja i dokumenti potrebni za hotel i rezervaciju. Nemojte uzimati preveliku količinu novca da ne bi došlo do krađe. Umjesto novčanica, sa sobom imajte kartice.

Od higijenskih i kozmetičkih proizvoda važno je da uzmete svoju četkicu za zube, šampon i regenerator koji njeguje kosu od visokih temperatura i morske soli. Morska je sol štetna jer isušuje pa će vam kosa izgledati zapušteno i bez sjaja.

Nemojte zaboraviti kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom. One štite od štetnih UV zraka. Ljetna odjeća i obuća nešto su bez čega ne možete. O vašem putovanju i duljini boravka ovisi koliko ćete odjeće ponijeti. Za kraća razdoblja uzmite manje stvari, a ako odlazite na duže vrijeme uzmite malo više.

Bez obzira na to, ne biste smjeli pretjerivati u količini. Imajte na umu da je putovanje dugo i zamorno, a puno ga prtljage samo dodatno otežava. Nekoliko ljetnih majica i kratkih hlača bit će vam dovoljno.

Spakirajte dvije, tri ljetne haljine. Neka jedna od njih obavezno bude svečanija. Zasigurno ćete htjeti izaći na ples ili u otmjeni restoran, a ona je za to idealna i prikladna. Prije pakiranja odjeće, pogledajte vremensku prognozu za vrijeme koje ćete provesti na putovanju. To će vas spriječiti da uzmete previše odjeće i umanjiti vašu prtljagu.

Ljetno je vrijeme dosta promijenjivo pa biste za svaki slučaj trebali uzeti i nešto toplije odjeće. Duži, topliji pulover, par dugih hlača i zatvorene cipele trebale bi vam biti sasvim dovoljne. Ukoliko nešto ipak zaboravite, ne dozvolite da vam to pokvari putovanje i boravak na moru. Najvažnije je da se odlično provedete i zabavite. Sretan put!

sretna.hr

Komentari

Komentara