Statistika FIFA-e: Zmajevi zasjenili Argentince u brojnim segmentima igre

Menprom

Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz u prvoj utakmici grupne faze protiv Argentine na SP-u u Brazilu, ali zalaganje Zmajeva u ovoj utakmici, njihova fizička sprema, kao i statistički podaci koje je objavila FIFA-a u velikoj mjeri daju nadu bh. navijačima da reprezentacija može proći u drugu rundu takmičenja.

Reha Centar

Tako su prema podacima FIFA-e Zmajevi pretrčali čak 10 kilometara više od Argentinaca. Reprezentativci BiH su ukupno pretrčali 115.488 metara, a Argentinci 105.432 metara.

Od svih reprezentativaca BiH najviše je pretrčao Muhamed Bešić, čak 12.271 metra. Zmajevi su uputili ukupno 16 šuteva prema golu Sergia Romera, a Gaučosi 11 šuteva prema Begoviću.

Sudija Joel Antonio Aguilar Chicas je pokazao dva žuta kartona, po jedan na obje strane. Ipak, kvalitet koji su naši momci sinoć pokazali na terenu, te zalaganje, trud i zavidna tehnika daju nam za pravo da se nadamo plasmanu u drugi krug SP-a.

Naredni susret koji Zmajevi igraju je 21. juna sa reprezentacijom Nigerije.

Muhamed Bešić Ermin BičakU kategoriji čistih startova na loptu Zmajevi su također bili bolji, i to sa dva više, kao i u kornerima, sa četiri više od Argentinaca. Nažalost, sve to nije bilo dovoljno za pobjedu nad jednom od najboljih svjetskih repre

(Klix.ba)

Komentari

Komentara