Šta to jednu ženu čini damom?

Spread the love
Menprom

Prava dama ne prati modu slijepo, ona nema uzore, ona dobro poznaje sebe.

Reha Centar

Ona je svoja. Ne blefira. Zato pojam dame ipak nije starovremenski. Vrijednosti koje podrazumijeva vječne su i uvijek ih treba imati na umu.

ŠTA IMA PRAVA DAMA

Nježne ruke
Ruke njegujte kontinuirano. Poslije svakog pranja ih mažite, a jednom sedmično napravite piling ruku i stavite pakovanje. Nokte namažite makar bezbojnim lakom.

Zdrava kosa
Kosa prije svega mora biti čista, a potom i njegovana. Dakle, redovno šišanje je obavezno jer su procvjetali krajevi nedopustivi. Ako se bojite radite to kvalitetnim bojama za kosu!

Divan ten
Ne postoji situacija u kojoj možete dopustiti sebi da ne očistite lice i ujutro i naveče. Jednom sedmično radite piling, a ako možete, posjećujte redovno kozmetičara. Bolje je odustati od krpica nego od lijepe kože.

Zdravi zubi
Da ne biste imali neugodan zadah iz usta, morate prati zube poslije svakog obroka, s tim da ih prethodno očistite zubnim koncem. Posjete zubaru se podrazumijevaju.

Uvijek je čista
Ako pretendirate na titulu dame, morate se tuširati svakog dana, pa i dva puta. Odjeća mora biti savršeno čista i ispeglana, a rublje lijepo, kvalitetno i nikako rasparano.Parfem ne moderan, već onaj koji liči na vas.

Zna da se šminka
Svečana šminka je za veče, decentna je za dan – toga se drže dame. Boje koje nameće trend ne dolaze u obzir ako vam ne pristaju. I još nešto – nikad ne popravljajte šminku na javnom mjestu.

ŠTA NEMA PRAVA DAMA

Silikone
Na ženi od stila nema ničeg vještačkog i pretjeranog, a to silikoni svakako jesu. Zato ne budite lijeni i čvrstoću grudi održavajte vježbama i pravilnom njegom. Veličina nije bitna, bitno je kako ih nosite.

Nema izrastak
Nikada ne dopustite sebi izrastak. Taj detalj šalje poruku da ste lijeni, neuredni i da ne brinete o sebi. A ko ne brine za sebe, ne brine ni za drugog. Ako se bojite, radite to redovno!

Nema brkove
Redovno uklanjanje suvišnih dlačica s lica i tijela je imperativ, a posebno s nausnica. Brkovi su rezervisani za muškarce! Ako ih imate, depilirajte ih obavezno i zapamtite da se oni najviše vide kad stavite puder.

Nema tetovaže
Danas vrlo popularne tetovaže i piercing djeluju egzotično, ali tako nešto priliči samo mladima. Treba, međutim, misliti unaprijed. Sad ste možda mladi, ali mladost nije vječna. Doći će dan kad će vaš tatoo izgledati vulgarno.

Diskretno se kiti
Nakit ne smije biti krupan i upadljiv jer dame nose samo sofisticirane komade. Naravno, prava, bižuterija ne dolazi u obzir. Ako nije dragulj, bolje da ga nema.

Nema poderane čarape
Čarape moraju savršeno prijanjati uz nogu, a ne smije biti zakačena nijedna petlja. Rezervni par vam uvijek mora biti pri ruci. Zaboravite na improvizacije tipa “Zaustaviću očicu lakom za nokte”. (Fenserka.com)

Komentari

Komentara