Šta rade horoskopski znaci kada odu u … Raj?

Spread the love
Menprom

Vjerovatno ste čuli opise onog ”drugog svijeta” od ljudi koji su bili na ivici smrti, o svjetlu na kraju tunela, anđelima, dragim rođacima koji nas ”čekaju na drugoj strani”, božanskim melodijama i, možda, o glasu samog Boga. Pa hajde da vidimo, sa duhovite strane, kako bi se koji znak ”snašao na onom svijetu”!

Reha Centar

OVAN

Ovan u tunelu počinje da urla: „Ko je ovdje glavni? Zahtijevam da vidm Boga – ODMAH! Dakle, umro sam? A vi to tako radite – iznenadite čovjeka ko grom iz vedra neba?! Bez polaganja ikakvih računa? I smanjite malo ovo svjetlo što ste mi bljesnuli u lice, oslijepjeću ovdje!“

BIK

Bik bi rekao: “Izvinite! A gdje mi je stomak?”, i zbog ovog šoka se odmah “vraća” nazad u svoje tijelo, kao da su ga reanimirali defibrilatorom. Tako da ne stiže da vidi ni bijelo svjetlo, ni anđele niti išta, i nastavlja svoj život hraneći se dobro i odbacujući sve ove fantazije.

BLIZANCI

Blizanci bi rekli sljedeće: “Moj mobilni! Gdje mi je mobilni? Ej druže, ti sa krilima, je l’ imate ovdje telefone?”. Odričan odgovor anđela ga ponovo “vraća” u njegovo tijelo. Podrazumijeva se da prvo što će uraditi (prije nego što je pošteno i otvorio oči!) jeste da ispriča i opiše sve što mu se desilo!

RAK

Raku nisu potrebna takva iskustva, jer više puta u toku svog života doživljava da bude na ivici života i smrti. Zašto se onda ne računaju sve situacije kada rizikuje život, kao na primjer kada izađe iz kuće da bi otišao do prodavnice? Ili, još gore, do pošte? I to bez mame, koja bi ga čekala na kraju tunela.

LAV

Lav kaže: “Neeee! Nisam umro, nisam umro, nisam umro! Ne dozvoljavam to! Dobro, ko su ovi u bijelim haljinama? I kakvu to pjesmu pjevaju? Sve pogrešno! Ko diriguje ovim horom? Nemate pojma! Dajte mi mikrofon da vam pokažem šta znači pjevanje! Usmjerite reflektor ka meni.”

DJEVICA

Djevica doživljava srčani udar nakon 6 sati džoginga, “napušta” svoje tijelo, ulazi u tunel sa svjetlošću i govori sljedeće: “Ma šta je ovo? Gdje su oni u uniformama sa bijelim krilima? Jao čekaj malo! Ovi dole će mi napraviti haos od kancelarije!” I momentalno se vraća na Zemlju.

VAGA

Vaga “izlazi” iz svog tijela, “ulazi”, ponovo “izlazi” i konačno stiže do tunela na čijem kraju se nalazi svjetlo. Tu staje zamišljena: “Pitam se gdje su našli ove lampe što daju tako lijepo prigušeno osvjetljenje? Je l’ ova muzika uživo ili sa cd-a? I onaj tamo lik – je l’ to Isus ili Šiva?”. Zatim pada u nesvijest od toliko nedoumica i pitanja, i “vraća” se u tijelo.

ŠKORPIJA

Škorpija radoznalo ulazi u tunel, ali će do njegovog kraja stići sa zakašnjenjem, jer će je usporiti astralni seks, u koji će se upustiti sa različitim bestjelesnim bićima, koja će sresti usput. Među osobama, koje bi voljela da je dočekaju i vode, jeste i grof Drakula.

STRIJELAC

Strijelac stiže ispred Vrhovnog bića – Boga, koji mu govori da još nije došlo njegovo vrijeme, ali ovaj odbija da se “vrati” nazad. Šta bi sad? Toliko puta je tokom života zamalo “odlazio na onaj svijet”, preživljavajući gomilu glupih nezgoda. I sada može konačno da riješi sve svoje filozofske nedoumice.

JARAC

Specijalno za Jarčeve, da ne bi doživjeli šok, „na nebu“ postoje sobe pretvorene u kancelarije, dok im jedan anđeo u odijelu nudi priručnik pod nazivom: „Kako da započnete uspješan posao u astralnom svijetu?“. Međutim, ovaj zemljani znak smatra nepodnošljivom ideju nematerijalnog postojanja. Uz njih definitvno ide ona želja: “105, pa opet!”

VODOLIJA

Vodolija, otkrivajući da Raj nema sporazumnu upravu, ali da ima gomilu nepodnošljivih pravila, izjavljuje da više voli Pakao, koji se čini više anarhičan i…zanimljiviji. Ipak, kada ode tamo, započinje kampanje za ljudska prava prokletih, što se završava njegovim povratkom na Zemlju, sa prvobitnim mišljenjem o Bogu i Satani.

RIBE

Ribe neće shvatiti da se dešava nešto drugačije od onoga što se svakodnevno dešava, pa ni kada je u pitanju vantjelesno iskustvo. Misleći da provodi još jedan običan radni dan u kancelariji, reći će anđelu: „Zdravo! Je l’ ste Vi novi? Dobro nam došli! Kad su promijenili dekoraciju ovdje?“ I ako ih “pošalju nazad”, neće biti nikakve razlike.

(prva.rs)

Komentari

Komentara