Šta muškarci žele da znate?

Spread the love
Menprom

Većina muškaraca svoje osjećaje češće iskazuju djelima, nego riječima, a ponekad moramo priznati da treba više truda kako bi se doprlo do njih i kako bi stvorili kvalitetniju vezu. Na osnovu rezultata istraživanja online portal Eros.ba donosi deset stvari koje muškarci inače ne govore, ali potajno žele da ih žene znaju.

Reha Centar
  1. Muškarci će pričati o osjećajima ali…

Da li je vaš muškarac tradicionalni tip koji baš nikad ne govori o svojim osjećanjima? Savjetujemo vam da pokušate malo drugačiji pristup. Možda mu više odgovara indirektan način, bez previše patetike.

  1. On mora znati da ga želite

Ako niste do sada shvatile, vrijeme je za vijesti: I oni mogu biti nesigurni! Muškarci itekako mogu biti osjetljivi kada je riječ o seksu, pa ukoliko niste dobrog raspoloženja, dajte mu do znanja da to nije ništa osobno.

  1. Kažu „volim te“, ali djelima

Neki muškarci preferiraju pokazivanje emocija djelima ali nikako riječima. Vaš dragi možda često govori „Volim te“ tako što popravlja stvari po kući, sređuje dvorište, ili čak kada iznese smeće. Možda vam se to čini beznačajno, ali on će uraditi bilo šta da popravi prostor u kojem se krećete, i na taj način pokazati vam koliko vas voli.

  1. Muškarci o vezama misle jako ozbiljno

Iznenađene? E pa situacija je takva da većina muškaraca obveze shvata jako ozbiljno. Uprkos stereotipima da se boje vezivanja, njima jednostavno treba više vremena da budu sigurni da ste vi baš osoba  kojom će provesti svoj život. Veze shvataju ozbiljno i kasnije se rijetko predomisle. Neka istraživanja pokazuju da je čak 90 % izjavilo da bi se ponovno oženilo istom ženom.

  1. Zaista vas sluša

Kada vi nekog slušate, vjerovatno svako malo govorite „Da“ ili „Razumijem“. To je vaš način da kažete „Ja te slušam“. Međutim, neki muškarci ne kažu čak ni to. I mada šute ne znači da vas ne sluša. Muškarci vole slušati, a tek kasnije vam reći svoje mišljenje.

  1. Udobno je seksi

Čipkaste stvari su zaista seksi, ali vjerovale ili ne, čak i vaše najudobnije pamučne gaćice mogu biti dovoljne da se dragi zainteresira. Pamučne gaćice i kratka majica su jednako seksi kao i donje rublje, samo na jednostavniji način. Također, nemojte se stiditi poslati svoju fotku iako nije perfektna, prema istraživanjima muškarci vole kada im pošaljete neočekivanu fotografiju- čak i kada ste potpuno obučene.

  1. Komplimenti su svima dragi

Nekada se čini da većina muškaraca kada se sprema za izlazak, samo uskoči u tuš i možda, stavi na sebe neki deodorant, evetualno parfem. Ali budite uvjerene, oni ipak brinu o sebi- i vole kada vi to primijetite. Sitnice poput „dobro izgledaš večeras“ ili „sviđa mi se tvoja majica“ mogu puno značiti i još više ih oraspoložiti. Uostalom počnite od sebe, zar ne volite kad vam dragi udijeli kompliment, zašto ne biste i vi njemu?

  1. Trebaju vrijeme za sebe

A to znači da ponekad ne žele biti s vama. Ma koliko vas voli, ponekad jednostavno treba vrijeme sa drugovima, da vozi bicikl ili ide u teretanu. Pustite ga da provede vrijeme sam i on će to iznimno cijeniti.

  1. Kažite direktno

Oni apsolutno ne razumiju vaše suptilne signale. Ako pokušavate dokazati nešto povisujući li spuštajući glas ili samo mimikom, morate znati da muškarcima to lako promakne. Ako mu želite nešto dokazati, recite mu direktno.

  1. Misle na seks… jako puno

OK, ovo možda i nije tajna. Većina muškaraca ispod 60 godina, na seks pomisle najmanje jedanput dnevno. I to nije sve. Fantaziraju o seksu dva put više od žena, i njihove fantazije su raznolike. Također, o neobaveznom seksu jako puno maštaju. Međutim, misliti i raditi nije isto.

(Online portal Eros.ba – aktuelno.ba)

Komentari

Komentara