Šta je to pomirilo Izetbegovića i Radončića

Menprom

Do prije samo mjesec dana Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić, lideri SBB-a i SDA, bili su ljuti protivnici koji su se u medijima nerijetko znali tako izvrijeđati da je malo ko mogao pomisliti da će doći do pomirenja koje je danas na sceni i naravno zajedničkog nastupa u vlasti.

Reha Centar

Ali eto desilo se, mnogi će reći samo politika, no ima i onih koji gledaju malo dalje.Ujedinjenje lidera kod Bošnjaka, stvaranje lijevog bloka koji se koliko već sutra treba suprotstaviti desnom i sl. Puno je opcija i pretpostavki no ono što je sigurno i ovaj put jeste činjenica da građani pravu istinu možda nikada neće saznati.

Do jučer neprijatelji, danas prijatelji, a već sutra ko zna ?

Ako u čitavoj ovoj političkoj sapunici ima nešto dobro za građane, bar Federacije BiH (ukoliko se prijateljstvo i savez ne prenesu i na viši nivo- Vijeće ministara), onda je to očekivanje da će procesi evropskog puta BiH, ekonomske stabilnosti i nadati se većim investicijama krenuti bar malo brže i bez zastoja.

Ono što je sigurno da će doći odmah bez problema je novac od MMF-a, novac koji je prijeko potreban i jednima i drugima, jer kako vladati bez novca , a možda nešto ostane i za narod.

I ne zaboravite od sutra više ništa neće biti isto, ovo je ona famozna rečenica kada jedni idu, drugi dolaze, a treći čekaju propast svega dogovorenog. Sada bar imamo dobar razlog da se u narednom periodu vrlo često i pitamo ko je prvi kod Bošnjaka.

M.T. – aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: