Srpski političari ni riječi o Srebrenici

Rental Travel

Beogradski B92 javlja kako se danas nitko od vodećih srpskih dužnosnika i političara nije oglasio povodom 19. godišnjice genocida u Srebrenici iako je prošle godine na taj dan, podsjeća B92, Skupština Srbije tijekom prijepodneva izdala priopćenje u kojemu je “izrazila duboki pijetet prema nevinim žrtvama bošnjačke nacionalnosti i suosjećanje s njihovim obiteljima povodom godišnjice stradanja u Srebrenici”.

Reha Centar

U Potočarima je danas sahranjeno još 175 identificiranih srebreničkih žrtava, “koje su snage Vojske Republike Srpske pod zapovjedništvom Ratka Mladića ubile tijekom ofenzive na zaštićenu zonu Srebrenica u srpnju 1995.”, piše B92. Priopćenjem se jedino oglasio izvanparlamentarni Liberalno demokratske partije. Vođa ove stranke i žestoki kritičar vladajuće garniture, Čedomir Jovanović kaže kako društvu u Srbiji još uvijek nije omogućeno da u potpunosti razumije razmjere zločina u Srebrenici, jer “i dalje živi u politici osporavanja i umanjivanja broja žrtava i razmjera genocida”.

– Proglašavanjem 11. srpnja Danom sjećanja na srebreničke žrtve bio bi ljudski i civilizacijski dokaz transformacije zemlje, mjerilo prihvaćanja onog što su narodi Europe već učinili kroz Rezoluciju Europskog parlamenta – pojasnio je Jovanović.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara

Posted In: