Srebrenik: Zasađene prve sadnice u budućem gradskom parku

Spread the love
Menprom

Danas je započela sadnja sadnica u novom gradskom parku u Srebreniku, koji će služiti potrebama svih Srebreničana danas, ali i budućim generacijama. Ova akcija, koja je okupila brojne građane, volontere i predstavnike lokalne zajednice, simbolizira zajednički napor ka stvaranju zelenijih i ljepših urbanih prostora.

Reha Centar

“Hvala svima koji su se odazvali pozivu i aktivno učestvuju u sadnji stabala. Posvećenost i entuzijazam svih nas zajedno ključni su za uspjeh ovog projekta, koji ima za cilj obogatiti životnu sredinu i poboljšati kvalitet života u našem gradu. Posebnu zahvalnost upućujemo firmama ‘Herceg’ i ‘Denix’ koje su osigurale kupovinu sadnog materijala i finansirali zemljane radove. Njihova podrška i doprinos omogućili su realizaciju ovog značajnog projekta, pokazavši primjer društveno odgovornog poslovanja.” – istakao je ovom prilikom gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

Ovaj park neće biti samo mjesto za odmor i rekreaciju, već i živi spomenik zajedničkom radu i brizi za okoliš.

 “Uskoro ćemo najaviti masovnu akciju za detaljno uređenje prostora budućeg parka. Očekujemo odziv posebno mladih i djece, kako bi zajedno učestvovali u realizaciji ovog historijskog projekta za grad Srebrenik. Ova akcija će biti prilika za sve građane da svojim doprinosom ostave trag i doprinesu stvaranju prostora koji će služiti svima. Zajedno gradimo bolje sutra za naše građane i buduće generacije.” – poručio je gradonačelnik Bjelić.

Ovaj prvi dan sadnje sadnica označava početak jedne nove, zelenije ere za Srebrenik, a angažman i zajedništvo pokazani danas inspiracija su za sve buduće aktivnosti u Srebreniku.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako će izgledati budući Gradski park u Srebreniku:

aktuelno.ba / Azra Muminović

 
 

Komentari

Komentara