Srebrenica na nogama zbog potjernica protiv Nasera Orića i ostalih

Spread the love
Rental Travel

Na raspisanu potjernicu protiv Orića, Meholjića i još tri lica iz Srebrenice, od strane Interpola Srbije, oglasili su se predsjednici opštinskih odbora Socijaldemokratske partije (Hakija Meholjić), Stranke demokratske akcije (Sadik Ahmetović), Saveza za bolju budućnost BiH (Sadmir Nukić) i Stranke za Bosnu i Hercegobinu (Adib Đozić) u Srebrenici.

Reha Centar

U njemu tvrde da je ovo poruka nastavku genocidne politike, te da za Bošnjake nema mjesta u manjem bh. entitetu, te su pozvali  institucije Bosne i Hercegovine da zaštiti svoje građane, te aktivira reviziju presude Međunarodnog suda u Hagu u pogledu dokazivanja odgovornosti Republike Srbije za agresiju u Bosni i Hercegovini- navodi se u dopisu.

Iz Srebrenice poručuju da će Bošnjaci ostati i opstati na svojim vjekovnim ognjištima, koliko se god drugi trudili da nas protjeraju sa njih, te da nas svakodnevna zastrašivanja neće usporiti u povratku svojim domovim i zaštiti svoje imovine i cjelovitosti države Bosne i Hercegovine.

“Bošnjaci ne bježe od bilo kakve odgovornosti, a što je Orić i dokazao u Hagu. Ne priznajemo nikakvo suđenje u državi koja je izvršila agresiju na našu zemlju i pomogla zločin genocida, a istovremeno ne bježimo od odgovornosti ako za to postoje opravdani razlozi, ali se to može samo dokazati u Hagu ili Sudu BiH.”, stoji na kraju saopćenja upućujući da neće dozvoliti izjednačavanje agresora sa žrtvom.

(rtvslon)

Komentari

Komentara