Sramota je da Vaši policajci oduzimaju zastave Republike BiH i vrijeđaju bh. navijače!

Rental Travel

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uputio je danas pismo direktoru Federalne uprave policije Draganu Lukaču u kojem se kaže:

Reha Centar

„Obraćam Vam se povodom sramotnog ponašanja policijskih službenika koji su učestvovali u osiguravanju rukometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije, odigrane 8. januara u Vitezu.

Naime, prisustvovao sam utakmici i imao priliku vidjeti kako su pripadnici policije od navijača Bosne i Hercegovine oduzimali zastave Republike Bosne i Hercegovine. Ovakvi potezi policijskih službenika ne samo da su neprimjereni sa aspekta poštivanja države Bosne i Hercegovine, već su mogli izazvati ozbiljne sigurnosne posljedice kojih srećom nije bilo zahvaljujući tolerantnosti navijača, kaže se u pismu Nermina Nikšića

Očekujem, stoga, da u skladu sa svojim ovlaštenjima i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, poduzmete sve zakonom predviđene mjere i sankcionišete one koji su na ovaj način uvrijedili sve navijače Bosne i Hercegovine.

Zastavu Republike Bosne i Hercegovine, pod kojom je Republika Bosna i Hercegovina primljena u Organizaciju Ujedinjenih nacija okarakterisati kao simbol, kojem nije mjesto na utakmici na kojoj se navija za reprezentaciju države Bosne i Hercegovine koja prema Ustavu Bosne i Hercegovine nastavlja njen kontinuitet, duboko sam uvjeren, nije ponašanje koje sebi smije i može dozvoliti bilo koji policijski službenik u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Očekujem od Vas hitnu reakciju i tražim da me o poduzetim mjerama pravovremeno informišete“, kaže se u pismu premijera Nikšića direktoru Federalne uprave policije.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)

Komentari

Komentara

Posted In: