Spektakularnim skupovima u Banovićima, Kladnju i Olovu SBB predstavio kandidate

Spread the love
Rental Travel

Spektakularnim skupom u Banovićima Savez za bolju budućnost BiH (SBB) nastavio je sa predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Reha Centar

I na ovom skupu, ali i u Kladnju i Olovu, gdje su večeras također održani predizborni skupovi SBB-a, još jednom se pokazala snaga SBB-a, porodice koja je svakim danom sve veća i brojnija.

U Banovićima je vladala velika euforija, a na svaki spomen imena predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, narod je uglas skandirao njegovo ime, uz gromoglasno aplaudiranje.

Želimo da napravimo moćnu, snažnu, prosperitetnu BiH. I da u svakom kantonu omogućimo ljudima da slobodno dišu i razvijaju svoje resurse i da bolje žive od njih. Ovdje je nastala moćna stranka Pokret demokratske akcije. Vidio sam da je tamo nekakav Gutić, bio je toliko važan da mu se uopće ne sjećam imena, u nekim medijima tvrdio da je Radončić napravio Kukićevu stranku. A ja vam odgovorno kažem da je tu stranku svojom pogrešnom politikom napravio Bakir Izetbegović, jer je zanemario narod i interes ovog kraja! I normalno je da će se ljudi organizirati i napraviti novi veliki politički projekt kako bi se oslobodili predsjednikovih stega i pritisaka.

Nikad neću biti predsjednik koji će naređivati šta će raditi vaši zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona, Federalnom ili Državnom parlamentu. Ima da vama polažu račune, jer ste ih vi birali, a ne pojedincima u centrali u Sarajevu. Također, potpuno sam uvjeren da će buduća koalicija na nivou TK mnogo bolje predstavljati građane i štititi njihov interes, razvijati ovaj kraj i graditi ga nego što je to u posljednje dvije decenije činila SDA – poručio je Radončić, praćen ovacijama 600 građana koji su prisustvovali tribini u Banovićima.

Radončić je dodao da će on, ali i SBB, gajiti politiku ekonomskog patriotizma, a nikako nacionalističke priče, koja često postaje fašistoidna.

Inače, na skupu u Banovićima govorili su nosilac liste za Parlament BiH Bahrudin Hadžiefendić, Sanel Razić, nosilac liste za Parlament FBiH, Nedžad Hamzić, nosilac liste za Skupštinu TK, Šahbaz Lapandić, predsjednik OO SBB-a Banovići, Samra Brigić, kandidatkinja za Parlament FBiH.

U Kladnju su se u dupke punoj dvorani obratili još i Armin Kadrić, predsjednik OO SBB Kladanj i Nijaz Rustemović, kandidat za parlament FBiH, a u Olovu, gdje je sala bila premala da primi sve zainteresirane građane, sa programom i planovima SBB-a prisutne su upoznali Ismet Sarajlić, nosilac liste za Skupštinu ZDK-a, Ćamil Zaimović, nosilac liste za Parlament BiH, Enver Merdić, nosilac liste za federalni parlament, te Nermin Sadiković.

Press SBB-a

Komentari

Komentara