Spektakl u decembru: “Balet na ledu” u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Tuzlanska publika će 2. decembra imati priliku uživati u istinskom spektaklu – baletu na ledu St. Petersburg državnog baleta.

Reha Centar

Jedinstveni vizuelno-muzički spektakl bitće izveden u dvorani Mejdan i bit će ovo prvi put da publika u Tuzli ima priliku pogledati balet na ledu. St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine.

Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima, a koji se izvodi na
specijalnom klizalištu. Ansambl  se sastoji od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od sedam hiljada nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta.

Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima u cijelom svijetu očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama.

St. Petersburg državni balet pred tuzlanskom publikom će izvesti predstavu Orašar Petra Iliča Čajkovskog. Za tu priliku, Mejdan će biti prilagođen manifestaciji u formi teatra da bi publika što bolje mogla pratiti program iz svih pozicija gledališta.

Shodno tome sva mjesta su numerisana, a broj je ograničen. Uskoro više informacija o ulaznicama.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara