Spalletti: Kritike medija motivišu Džeku

Spread the love
Menprom

Luciano Spalletti, trener Rome pred gostovanje njegovog tima u nedjelju kod Udinesea izjavio je da kritike medija motivišu bh. reprezentativca Edina Džeku.

Reha Centar

Ogled s Udineseom je prvi Romin susret nakon poraza i elininacije iz Lige šampiona od Real Madrida. U toj utakmici Džeko je imao veliki promašaj, koji je izazvao lavinu kritika na njegov račun.

“Moj pogled na Džekinu situaciju je takav da ću mu dati još jednu šansu da krene u utakmicu od početka i očekujem da je iskoristi. On mora biti veoma motivisan, zato što ste ga svi motivisali s onim što ste pisali proteklih dana”, jasno je poručio Spalletti novinarima u Rimu i dodao:

“Ne trebam ništa da mu kažem. Najveći poklon koji mu mogu dati jeste mjesto u startnoj postavi, jer sam siguran da će pokazati svoj pravi kvalitet i snažno reagovati na ono što se dogodilo.”

Roma u susretu 29. kola u Udinama traži sedmu uzastopnu pobjedu u Seriji A, kojom bi se još više približila svom cilju – plasmanu u Ligu šampiona. Nakon 28 odigranih utakmica, “vučica” zauzima treće mjesto sa 56 bodova, 11 manje od lidera Juventusa koji ima utakmicu više. Džeko je ove sezone postigao svega šest golova u italijanskom prvenstvu.

(Anadolu Agency) – aktuelno.ba

Komentari

Komentara