Spaljena tijela dva maloljetna brata u jednom tabutu

Spread the love
Rental Travel

U prisustvu velikog broja članova porodice, rodbine, komšija, prijatelja, sugrađana  iz Komemorativnog centra u Tuzli  put mezarja Veljaci u Bratuncu ispraćeni su posmrtni ostaci deset identifikovanih tijela, ubijenih civila Bratunca, kojima će se sutra u utorak u 12 sati klanjati kolektivna dženaza.

Reha Centar

Dženaza u Bratuncu Dženaza u Bratuncu

Najmlađe žrtve koje će biti ukopane su braća Hajrudin i Nurdin Omić koji su imali devet odnosno 11 godina kada su ubijeni na ovom području i čija tijela se nalaze u jednom tabutu.

Njihovi posmrtni ostaci pronađeni su u zapaljenoj kući u mjestu Zalužje na području Bratunca.

Dženaza u Bratuncu Dženaza u Bratuncu

Pored braće Omić, biće ukopani i posmrtni ostaci njihovog oca Nurifa, koji su takođe pronađeni u zapaljenoj kući u Zalužju. Posmrtni ostaci Nurifove supruge Zehte, iako su bili zajedno odvedeni iz mjesta Sase na području Srebrenice, još nisu pronađeni.

Najstarija žrtva je Hajrudin Alić  koji je ubijen u 44-oj godini života.

Dženaza u Bratuncu Dženaza u Bratuncu

Ostale žrtve pronađene su na površini terena u mjestima Sandići i Čizmići na području Bratunca i u mjestu Križevići na području Zvornika.

Dženaza u Bratuncu

Posmrtni ostaci Rifata Bajramija, koji je imao 39 godina, ekshumirani su u Šabcu u Republici Srbiji, a preuzeti su od Komisije za nestale osobe Republike Srbije.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara