Snažan zemljotres u Crnoj Gori

Menprom

Jak zemljotres koji je u 11.46 sati potresao Crnu Goru, osjetio se i u većini krajeva u Srbiji, ali i u Albaniji.

Reha Centar

Zemljotres jačine 5,3 stepena Rihterove skale potresao je Crnu Goru, a odmah potom uslijedio je i drugi slabiji potres. Epicentar je bio u blizini Plava, na planini Visitor, na dubini od pet kilometara, prenosi Tanjug.

 Crnogorske “Vijesti” javljaju da je zemljotres izazvao paniku u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama, Podgorici i drugim gradovima.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja u Plavu Mirza Medunjanin rekao je da se zemljotres jako potresao grad, ali da za sada nema podataka o eventualnoj šteti.

U Beranama je veliki broj uznemirenih građana izašao na ulice.

Kako za “Blic” potvrđuju iz Republičkog seizmološkog zavoda, najsevernija tačka odakle su građani Srbije prijavili da su osetili potres bila je Novi Beograd.

– Imali smo pozive građana i iz Vranja, Kragujevca, Kraljeva, iz Zvečana sa Kosova i Metohije. Potres su najviše osjetili građani koji žive na visokim spratovima, od petog pa naviše. To nije iznenađenje, jer se takve stvari dešavaju kada je riječ o mjestima udaljenim od više od 200 kilometara od epicentra – navode u Zavodu za “Blic”.

Kako navode, trenutno nema podataka o eventualnoj šteti u Crnoj Gori i Albaniji, dok na području Srbije i KiM on nije ostavio posledice.

Oštećeni dimnjaci

Načelnik Službe zaštite i spasavanja u Plavu Mirza Medunjanin rekao je za “Vijesti” da će se danas održati sjednica opštinskog štaba za suzbijanje elementarnih nepogoda, na kojoj će biti riječi o podacima sa terena koje je prikupila Služba zaštite i spasavanja nakon zemljotresa.

– Službenici obilaze teren grada i opštine i, osim oštećenja na dimnjacima, za sada nemamo informacije o tome da je bilo neke veće štete ili da je, ne daj Bože, nekome bio ugrožen život – kazao je Medunjanin.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara