Sloboda predstavila četiri nova igrača

Spread the love
Rental Travel

Uprava tuzlanske Slobode predstavila je danas na konferenciji za novinare četiri nova igrača. Riječ je o Crnogorcu Milošu Kaleziću, Novopazarčaninu Almedinu Zilkiću, te bh. igračima Ismaru Hairlahoviću i junioru Dini Hodžiću.

Reha Centar

Oni su danas potpisali dvogodišnje ugovore, izuzev Hodžića koji je potpisao ugovor na dvije i pol godine. Predviđena je revizija ugovora poslije godinu dana, s mogućnošću produženja.

“Došao sam u klub s velikom tradicijom. Nadam se da ću se brzo uklopiti i da ću dati svoj doprinos ostvarenju klupskih ciljeva”, kazao je Almedin Zilkić, koji je u Međugorju protiv Jadrana iz Ploča postigao prvijenac za “crveno-crne”.

Predsjednik Upravnog odbora Slobode Senad Mujkanović kaže da je ovim okončan proces dovođenja novih igrača.

“Sve su mladi igrači, jer nismo željeli dovesti takozvane šetače, koji idu od kluba do kluba. Nadam se da će se brzo uklopiti u ekipu, a naš cilj je plasman u ligu za prvaka i po mogućnosti Evropska liga. Jučer se ekipa vratila iz Međugorja, a već sutra putuje u Antaliju, gdje ćemo ostati do 16. februara i odigrati četiri pripremne utakmice”, kazao je Mujkanović.

Osim ove četvorice igrača, Sloboda je u zimskoj pauzi dovela još četiri – povratnike Adnana Jahića, Adnana Salihovića i vratara Adnana Hadžića, te Ismara Tandira.

Činu predstavljanja novih igrača nije prisustvovao trener Vlado Jagodić, koji je zbog privatnih obaveza otišao u Banju Luku.

Igrači Slobode sutra ujutro putuju za Beograd, odakle će avionom oko 11 sati otputovati u Antaliju. Prvu pripremnu utakmicu odigrat će 7. februara s češkom Karvinom.

BHRT – aktuelno.ba

Komentari

Komentara