Slaven Bilić kandidat za selektora BiH?

Spread the love
Rental Travel

Bivši selektor Hrvatske Slaven Bilić izbio je u prvi plan kao jedan od najozbiljnijih kandidata za selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali bi problem mogla predstavljati njegova plaća, javila je Agencija Patria.

Reha Centar

Bilić je nakon nekoliko loših rezultata u engleskom West Hamu, danas dobio otkaz u slavnom londonskom klubu, pa je postao slobodan trener u potrazi za novim angažmanom.

“Odmah nakon utakmice s Estonijom pojavila se, pomalo stidljivo, opcija s Bilićem na klupi Bosne i Hercegovine, ali tada je bilo zaista teško očekivati da se to dogodi. Bilić je imao posao u West Hamu i godišnji ugovor od šest miliona eura, tako da ni mnogo bogatiji savezi od bosanskog nisu mogli otkupiti njegov ugovor”, kazao je za Patriju hrvatski novinar, blizak Biliću.

On dodaje da se situacija nakon Bilićevog otkaza u Londonu potpuno promijenila, te da Bilić sada nema neku ozbiljnu ponudu za vođenje kluba jer je teško naći klub usred sezone.

“Bilić je ozbiljan trener i čovjek i neće se prihvatiti posla u nekom prosječnom klubu, tako da bi mu posao selektora reprezentacije dobro došao, jer nema toliko posla i stresa kao svakodnevni rad u klubu”, kazao je ovaj izvor.

Slaven Bilić je prije West Hama radio kao selektor mlade i A reprezentacije Hrvatske, te je bio trener Bešiktaša, Lokomotive iz Moskve i Hajduka.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek je bez selektora, a stručna komisija obavlja razgovore s potencijalnim kandidatima.

Nakon posljednje kvalifikacijske utakmice u Talinu protiv Estonije, spominjani su brojni potencijalni kandidati za nasljednika Mehmeda Baždarevića, ali je većina iz različitih razloga otpala iz konkurencije.

Ostalo je još nekoliko imena među kojima ozbiljno kotira i bivši trener Željezničara, Amar Osim.

Pored njega spominju se još Meho Kodro, Hadžiabdić…

BHRT

Komentari

Komentara