Slani rafting na Panonici

Rental Travel

Ova godina je bila bila godina stoljetnih poplava. Rafteri su, koliko je bilo u njihovoj moći, u svakoj prilici pomagali unesrećenim. Po već ustaljenoj tradiciji kraj godine je rezervisan za tradicionalna rafterska druženja.

Reha Centar

VII  međunarodni susreti raftera i raft klubova na Panonskim jezerima u Tuzli pod nazivom „Raftlook 2014.“ će se održati 20. 9. 2014. godine u organizaciji Raft-eko kluba Accent“ iz Tuzle. Ove je godine najavljeno učešće 12 ekipa  iz Ključa, Bihaća, Jajca, Zenice, Visokog, Zavidovića, Zvornika, Olova,  Tuzle i Starih Banovaca, sa preko 100 raftera iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Tradicija postaje samo ono što ima istinsku vrijednost, pa će susreti i druženja raftera biti prava prilika da se pokaže koliko su vrijedne veze među ljudima i veze ljudi sa prirodom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Susrete će 20.9. 2014. godine u 11 sati otvoriti  načelnik opštine Tuzla Jasmin Imamović, a nakon otvaranja susreta, rafteri će za djecu i omladinu organizovati promotivnu vožnju raft čamcima. Tom prilikom mnogi mladi veslači će uz instukcije iskusnih raftera-skipera, imati priliku bar na trenutak  osjetiti čari raftinga.Očekujemo da će nakon današnje vožnje, mnogi mališani istinski zavoljeti rafting i da će ih upravo rafting, već od naredne godine, približiti prirodi i bistrim planinskim vodama.

Pošto ljepota bez muzike nije potpuna, na dan otvaranja susreta, posjetioci će imati priliku uživati i u pjesmama poznatog ženskog hora Tuzlanke.

U drugom dijelu dana u okviru rafterskih igara, rafteri će demonstrirati rafterske vještine, snagu i umjeća koja su neophodna da bi se savladali bukovi čistih bosanskih rijeka.

Rafterski susreti se održavaju u partnerstvu sa opštinom Tuzla i JKP Panonika

 Esad Ferhatbegović,

predsjednik Raft- eko kluba „Accent“

Kontakt telefon 061/635-118  E-mail: cuma7@hotmail.com

aktuelno.ba

Komentari

Komentara