Sjednica glavnog odbora SDPBiH o fijasku na izborima ali i vanrednom kongresu

Menprom

U Sarajevu se danas održava sjednice glavnog odbora SDPBiH na kojoj bi članovi, njih više od 120, trebali razmatrati rezultate općih izbora održanih 12. oktobra 2014. u BiH, te održavanje  vanrednog kongresa stranke.

Reha Centar

Predsjednik GO SDP Svetozar Pudarić kazao je novinarima da će članovi GO razmatrati rezuzltate izbora SDP-a i uopće izbora održanih u BiH u oktobru.

“Svjesni smo da rezultati izbora nisu konačni, ali ono što je sada poznato zahtijeva ozbiljnu raspravu i da SDP odredi svoju poziciju na političkoj sceni te da porazgovara o odnosima unutar stranke”, istaknuo je Pudarić.

Kada je u pitanju održavanje vanrednog kongresa stranke, Pudarić kaže, da je Predsjedništvo SDP-a donijelo zaključak o načinima na koje će doći do izmjene Statuta na eventualno održanom kongresu, a moguće je da na današnjoj sjednici članovi GO daju i svoje prijedloge za izmjenu Statuta.

“Sve ovo trebalo bi doprinijeti cjelokupnim izmjenama koje imamo namjeru provesti ili predložiti na samom kongresu” dodao je Pudarić i pojasnio da bi u slučaju održavanja vanrednog kongresa tada trebao biti razmatran i izbor organa SDP-a odnosno izbor predsjednika stranke, nadzorni odbor i članovi glavnog odbora.

Odluke na glavnom odboru donose se nadpolovičnom većinom ukupnog broja prisutnih na sjednici, a današnjoj sjednici prisustvuje i aktuelni predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija.

Radiosarajevo.ba – aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: