Sinoć otovren 3. Film Tuzla Film Festival – južnoslovenskog filma

Spread the love
Rental Travel

Projekcijom filma „Montevideo, vidimo se“ i svečanom ceremonijom otvaranja, sinoć je u Tuzli počeo 3. Tuzla Film Festival – južnoslovenskog filma.

Reha Centar

U ispunjenoj Velikoj sali BKC-a, pred velikim brojem zvanica iz javnog života govorili su Boris Balta, direktor festivala, Ilaria Ragnoni, predstavnica Ambasade Italije u BiH, čiji su programi dio festivala, Slavomir Goga, predstavnik Delegacije Evropske unije u specijalnog predstavnika EU u BiH, srebrenog sponzora festivala, dok se najavljena predsjednica žirija Diloy Gulun iz Turske, posjetiteljima obratila putem snimljene izjave, obzirom da je zbog tragedije u porodici morala odgoditi dolazak u Tuzlu.

TFF

Na otvaranju festivala su se pojavili i glumac Nikola Kojo, koji će danas održati i radionicu za mlade glumce i producente, glumac Slaven Knezović dio ekipe filma „Broj 55“ koji će večeras biti prikazan u BKC-u, te brojni gosti iz regionalnog svijeta filmske industrije.

Na festivalu koji će trajati do 14. septembra 2014. godine bit će prikazano više od 100 filmova u četiri kategorije: dugometražni, dokumentarni, animirani i kratki, te amaterski film u kategoriji „Snimaj bilo čim“ i internacionalnoj sekciji, koja nije takmičarskog karaktera.

TFF

Filmovi će se prikazivati na tri lokacije u Bosanskom kulturnom centru, Kinu Kaleidoskop i Narodnom pozorištu Tuzla, a dio festivalskog programa su  tematske radionice koje će voditi Srđan Šarenac i Nikola Kojo, kafe sa poznatim, festivalske zabave na pet lokacija, izložbe i drugi zanimljivi sadržaji.

TFF

Treći Tuzla Film Festival – južnoslovenskog filma kao generalni sponzor podržava Happy prepaid mobilna mreža. Pokrovitelji su Općina Tuzla i Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Srebreni sponzori su Fondacija za kinematografiju Sarajevo, European Union – Special representative in BiH i Radio Kameleon. Sponzori festivala su Centralno grijanje Tuzla, Hotel Tuzla, Securitas, Bosanski kulturni centar TK i Dom mladih Tuzla.

Više informacija o Tuzla Film Festivalu – južnoslovenskog filma može se pronaći na oficijelnoj stranici festivala www.tff.ba

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara