Šef struke Slobode: Svjesni smo koliko je Zrinjski kvalitetna i opasna ekipa

Spread the love
Rental Travel

Sedmoj sili se obratio Denis Sadiković pred kojim je teška zadaća da protiv aktuelnog prvaka BiH i trenutnog lidera premijerligaške tabele svoju ekipu izvede iz gubitničke serije.

Reha Centar

Crveno – crni već tri utakmice zaredom nisu osvojili niti bod što se šefu struke našeg tima nije desilo u šesnaestogodišnjoj trenerskoj karijeri.

“Puno me sve to boli, ali iz svega ovoga izašao sam mnogo jači. Svjesni smo koliko je Zrinjski kvalitetna i opasna ekipa, da su favoriti na Tušnju, ali mi se moramo okrenuti sebi i dati mnogo više nego što smo pružali u dosadašnjim susretima. U fudbalu su te stvari vrlo jasne – koliko daš, toliko ćeš i dobiti. Učinićemo sve da dobijemo ovaj meč”, ističe Sadiković koji u ovom meču neće računati na sankcionisanog Efendića, povrijeđenog Mehanovića i Mitrovića koji je nakon poluvremena protiv Slavije napustio teren zbog trovanja stomaka. Takođe, upitan je i nastup Kuduzovića.

FK SLOBODA

Šef struke Crveno – crnih ponovo je naglasio da nije zadovoljan zalaganjem pojedinaca u posljednjim mečevima. Zbog toga će, kako kaže, nakon utakmice sa Plemićima i petnaestodnevne pauze koja slijedi, napraviti detaljnu analizu učinka ekipe:

FK SLOBODA

“Posljednje dvije utakmice nismo se dovoljno zalagali i to nam je najveći problem. Posebno zbog činjenice da nas u tim utakmicama nijedan protivnik nije nadigrao. Objektivno u posljednje tri utakmice zaslužili smo barem bod. Jednostavno, jedno poluvrijeme odigramo fino, ali primimo ružan gol i onda ‘ zakujemo’. Kad se osvrnem na dosadašnje mečeve jedino nas je Čelik u pojedinim trenucima nadigrao, a njega smo pobijedili. Igrači su nam ostali dužni puno toga, juče smo imali dugotrajan sastanak i nadam se da će nakon tog razgovora već protiv Zrinjskog ekipa pružiti najviše da izađemo iz ove loše serije.”.

Utakmica 6. kola BHT Premijer lige Sloboda – Zrinjski u direktnom TV prenosu emitovaće se na programu Arene Sport.

Tekst: FK Sloboda

Foto: Merisa T

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara