SDP pokazuje nezainteresiranost za ozbiljno rješavanje problema

Menprom

Na održanoj  press konferencija Kantonalnog odbora SBB BIH Tuzlanskog kantona  predsjednik Kantonalnog odbora mr.Fuad Hadžimehmedović je govorio o  radu Saveza za bolju budućnost BIH, a zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona, Mahir Nurkanović govorio  je o  aktuelnim političkim zbivanjima  na nivou Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Istaknuto je da je SBB BIH snažniji nego što je bio prije četiri godine što pokazuje svakodnevni upis novih članova koji su prepoznali pobjednika na narednim izborima.

1506396_10202636259219720_929849584_n

„Evidentno je da je narod prepoznao ko je krivac za postojeće stanje, ali i one koji prvenstveno uređuju svoje redove, a zatim spremno ulaze u nove aktivnosti ne plašeći se nikoga. Kantonalni odbor SBB je sačinjen od ljudi koji su stručnjaci u raznim oblastima, puni entuzijazma i otvoreni za suradnju. Zbog velikog broja zainteresiranih stručnjaka željinih rada, Kanonalni odbor je formirao stručne timove gdje će moći doprinijeti pronalasku rješenja u raznim oblastima, počev od privrede, preko obrazovanja, pitanja boraca, zdravstva itd. SBB BIH je spreman da preuzme odgovornost, ali ne na način kako su to radili naši prethodnici. Dosadašnja vlast je nastupala i nastupa slijedeći makijavelističke principe koji se ogledaju u beskrupoloznoj borbi za vlast. Mi u vlast nećemo ući pod svaku cijenu i nećemo da rušimo zemlju, nego rušimo nesposobne. Mi smo aktivni u širenju dobra, a ne širenju zla, korupcije i krađe.“ rekao je mr. Fuad Hadžimehmedović, predsjednik Kantonalnog odbora.

1557741_10202636262259796_1301916605_n

Mahir Nurkanović je u svom izlaganju istakao da način na koji najjače stranke u našem kantonu postupaju sa zahtjevima građana, ustvari predstavlja ismijavanje njihovih zahtjeva, jer ponašanje i djelovanje prvenstveno SDP-a pokazuje nezainteresiranost za ozbiljno rješavanje problema i formiranje ekspertne Vlade.

„Savez za bolju budućnost nije stavio svoj potpis na papir kojim se imenuje mandatar jer smo informirani o zakulisanim radnjama oko imenovanja novih ministara, a na spiskovima se jasno vidi, za one koji prate politiku, da je većina predloženih jasno stranački obojena.“, dodao je Nurkanović.

Zaključeno je da SBB neće učestvovati u novim obmanama građana nego će strpljenjem i odmjerenošću povlačiti poteze koji garantiraju sigurnost i stabilnost našega kantona.

 Kantonalni odbor SBB BIH TK

aktuelno.ba

Komentari

Komentara