SDA TK: Želimo da alarmiramo i probudimo Vladu TK jer je očito da nas čeka veoma teško vrijeme VIDEO

Spread the love
Menprom

Nakon što su se jučer oglasili saopćenjem za javnost Klub poslanika SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona održao je danas i press konferenciju za medije kako bi još jednom upozorili Vladu Tuzlanskog kantona na ozbiljnost situacije po pitanju pandemije COVID-19 te s tim u vezi zatražili i održavanje hitne, vanredne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Na press konferenciji medijima su se obratili Predsjednik Kluba poslanika SDA dr. Šekib Umihanić, zatim predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak a o epidemiološkoj situaciji i mjerama za prevenciju lošijih scenarija od trenutnih govorili su još i zastupnici ove stranke u Skupštini TK Midhat Čaušević i Zumra Begić.

„U trenutku njihovog  preuzimanja vlasti u Tuzlanskom kantonu, 26. januara 2021. godine aktivno zaraženih osoba virusom COVID-19 bilo je 605, dok su 52 osobe bile hospitalizirane. Danas najmnogoljudniji kanton sa tendencijom svakodnevnog rasta ima 881 osobu zaraženu ovim virusom od kojih je na bolničkom liječenju njih čak 90. Cijela država  ulazi u treći val pandemije COVID-19, čime se dovode u pitanje normalno odvijanje obrazovnog procesa i radna mjesta u realnom sektoru, a prije svega životi građana Tuzlanskog kantona,  naša aktuelna Vlast očigledno ima „pametnijeg posla“ – istaknuto je između ostalog na današnjoj press konferenciji za medije SDA TK.

 

Komentari

Komentara