Schumacherovo stanje još uvijek kritično

Spread the love
Menprom

Ljekari su danas na konferenciji za novinare saopćili kako ne mogu ništa konkretno kazati u vezi sa mogućim oporavkom legendarnog vozača Formule 1, Michaela Schumachera, nakon povrede glave tokom skijanja u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Reha Centar

Oni su naglasili kako bi Michael Schumacher umro da nije imao kacigu na glavi kada je pao prilikom skijanja i udario glavom o kamen.

“Schumacher je operisan samo jednom a ne više puta kako što su to neki izjavljivali. Njegovo stanje je još uvijek kritično i u komi je. Ne možemo dati nikakvu prognozu”, kazali su doktori.

Podsjetili su da je Schumacher imao vrlo ozbiljan potres mozga kada su ga primili u bolnicu.

“Michael Schumacher je imao vrlo ozbiljan potres mozga kada smo ga primili. Njegovo neurološko stanje je vrlo brzo oslabilo”, rekli su doktori Univerzitetske bolnice u Grenobleu.

Na kraju su istakli kako je operisan da bi se smanjio pritisak u glavi bivšeg vozača Formule 1.

“Snimak je pokazao da je imao nekoliko povreda unutar lubanje. Zato smo ga operisali kako bi smanjili unutrašnji pritisak u glavi. No, tada smo primijetili da ima krvarenje u mozgu”, rekao je jedan od doktora prisutnim novinarima na današnjoj press konferenciji.(anadolija)

Komentari

Komentara